Petrom amână modernizarea rafinăriei Petrobrazi Ploieşti

Petrom va amâna până în 2012 finalizarea proiectului de modernizare a rafinăriei Petrobrazi Ploieşti, din cauza contextului economic actual, şi va continua investiţiile în acest an, la un nivel redus, în principal pe segmentul de foraj şi în dezvoltarea unor zăcăminte.

432 afișări
Imaginea articolului Petrom amână modernizarea rafinăriei Petrobrazi Ploieşti

Petrom modernizarea rafinăriei Petrobrazi Ploieşti (Imagine: Mediafax Foto)

"Va fi un an de mare provocare pentru România şi pentru Petrom", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general Petrom, Mariana Gheorghe.

Potrivit raportului anual pentru 2008 al companiei, în acest an este estimată o reducere semnificativă a investiţiilor, în contextul condiţiilor economice nefavorabile din România şi din industria petrolieră.

Totodată, conducerea Petrom propune acţionarilor să nu distribuie dividende pentru 2008 şi intenţionează să continue să atragă finanţări externe, în acest an, pentru obiectivele de dezvoltare.

"Pentru a asigura fondurile necesare pentru finanţarea bugetului de investiţii deja redus faţă de anul anterior, propunerea managementului este de a nu distribui dividende în 2008", se arată în raport.

Petrom intenţionează să împrumute de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare un credit nesecurizat de 300 milioane de euro pentru finanţarea investiţiilor de mediu. Pe de altă parte, compania a obţinut în luna ianuarie o linie de finanţare de tip revolving, de până la 500 milioane de euro, de la acţionarul majoritar, grupul austriac OMV, pentru acoperirea nevoilor financiare.

Citeşte şi:

Petrom a înregistrat primele pierderi din ultimii patru ani

Petrom propune acţionarilor să nu distribuie dividende pe 2008

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici