Petrom ar putea disponibiliza încă 4.000 de salariaţi

Petrom ar putea disponibiliza, din cauza situaţiei economice generale, aproximativ 4.000 de salariaţi, număr suplimentar cifrelor prevăzute în programul de restructurare convenit la momentul privatizării, care prevede reducerea anuală a personalului, au declarat pentru MEDIAFAX surse din companie.

157 afișări
Imaginea articolului Petrom ar putea disponibiliza încă 4.000 de salariaţi

Petrom ar putea disponibiliza încă 4.000 de salariaţi

"Petrom are în vedere renunţarea la o parte din angajaţi, pe lângă de programul de restructurare început după privatizare, din cauza situaţiei economice generale", au spus sursele citate, care nu au putut preciza perioada în care vor avea loc reducerile de personal.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Petrom au afirmat că pot fi avute în vedere "eventuale restructurări adiţionale" programelor de restructurare.

"Vom continua programele de restructurare şi eficientizare începute în 2005 şi, în funcţie de evoluţia crizei economice, putem avea în vedere evetuale restructurări adiţionale. Orice astfel de program se desfăşoară în înţelegere cu sindicatele", au arătat reprezentanţii companiei, care au afirmat că nu pot prezenta numărul angajaţilor Petrom de la finele anului trecut.

Informaţia va fi făcută publică în luna februarie, la prezentarea raportului anual pentru 2008, au adăugat reprezentanţii Petrom.

Petrom a început în 2005, după preluarea pachetului majoritar de acţiuni de către grupul austriac OMV, un program de restructurare, care presupune, printre altele, disponibilizări de personal în fiecare an.

Potrivit strategiei de personal, Petrom va avea la finele anului 2009 un număr de 22.630 de angajaţi.

La momentul privatizării, în 2004, Petrom avea 50.010 angajaţi. Numărul acestora a scăzut la 43.546 în 2005 şi la 32.837 în 2006. Potrivit datelor Petrom, la finele anului 2007 compania avea 26.397 de salariaţi.

Numărul de salariaţi ai Petrom a crescut în 2007 cu circa 10.000, la 36.194, prin preluarea activităţilor de mentenanţă şi întreţinere de la Petromservice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici