Petrom ar putea intra pe piaţa din Ucraina prin distribuţia de carburanţi

Petrom caută oportunităţi de intrare pe piaţa petrolieră din Ucraina, în special în sectoarele de explorare a ţiţeiului şi distribuţie a carburanţilor, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, directorul general executiv al companiei, Mariana Gheorghe.

3 afișări
Imaginea articolului Petrom ar putea intra pe piaţa din Ucraina prin distribuţia de carburanţi

Petrom ar putea intra pe piaţa din Ucraina prin distribuţia de carburanţi

"Pentru noi, a face achiziţii este mult mai greu decât a fost acum doi sau trei ani şi ne uităm mult mai atent la rentabilitatea unei posibile achiziţii. În prezent şi în viitorul apropiat nu avem nicio tranzacţie pe masă", a spus Gheorghe.

Ea a precizat că în Ucraina compania este interesată de activităţile de explorare şi distribuţie. Totodată, Petrom caută posibilităţi de extindere şi pe pieţele de petrol şi gaze din Turkmenistan, Azerbaijan, Kazahstan şi Sud-estul Europei.

"Turkmenistanul este o ţintă pentru noi, pentru că nu sunt foarte multe investiţii acolo. Încercăm să găsim oportunităţi în Turkmenistan, dar discuţiile sunt prea generale, la fel ca în Ucraina", a spus Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici