Petrom se gândeşte la stocarea gazelor transportate de Nabucco

Petrom analizează posibilitatea de a construi un depozit de gaze cu o capacitate de stocare de două miliarde metri cubi pentru tranzitul gazelor care ar urma să intre în România prin gazoductul Nabucco, a declarat, marţi, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

18 afișări
Imaginea articolului Petrom se gândeşte la stocarea gazelor transportate de Nabucco

Petrom se gândeşte la stocarea gazelor transportate de Nabucco (Imagine: Mediafax Foto)

"Analizăm posibilitatea de a construi depozite operaţionale (pentru utilizare) şi pentru tranzit, în perspectiva construcţiei gazoductului Nabucco", a spus Mariana Gheorghe, prezentă la o conferinţă pe tema aprovizionării cu gazele naturale în Europa Centrală.

Pentru construcţia depozitelor de gaze Petrom are în vedere parteneriate atât cu companii româneşti, cât şi străine. Petrom nu deţine depozite proprii de gaze.

"Deocamdată analizăm potenţiale locaţii. Depozitarea gazelor este un element cheie pentru noi şi vom explora aceste oportunităţi împreună cu parteneri români şi străini. După construcţia Nabucco vom căuta să construim depozite de gaze", a adăugat Gheorghe.

Capacităţile de stocare a gazelor în România, totalizând circa trei miliarde metri cubi, sunt operate de producătorul de gate de stat Romgaz şi de grupul Gaz de France.

Romgaz vrea să construiască la Mărgineni, în judeţul Neamţ, un depozit de gaze cu o capacitate de două milioane de metri cubi, investiţie care ar putea ajunge la 500 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici