Petrom şi Lukoil: Piaţa românească nu va fi influenţată de vânzarea Rompetrol

Preluarea de către firma kazahă KazMunaiGaz a 75% din The Rompetrol Group Olanda nu va avea un impact semnificativ asupra pieţei petroliere româneşti, consideră reprezentanţii Petrom şi Lukoil România, principalii concurenţi ai Rompetrol în România.

2 afișări
Imaginea articolului Petrom şi Lukoil: Piaţa românească nu va fi influenţată de vânzarea Rompetrol

Petrom şi Lukoil: Piaţa românească nu va fi influenţată de vânzarea Rompetrol

"Modificarea structurii acţionariatului Rompetrol Group, confirmată astăzi, nu va avea un impact direct asupra pieţei de ţiţei din România. Rompetrol este şi va rămâne, cel mai probabil, un competitor puternic în sectorul de downstream din România, care este nu numai un sector cu dezvoltare rapidă, dar şi unul foarte competitiv", apreciază reprezentanţii Petrom, firmă controlată de grupul austriac OMV.

Constantin Tampiza, directorul general al Lukoil România, subsidiara locală a companiei ruse Lukoil, a arătat, de asemenea, că impactul asupra pieţei va fi redus.

"Impactul asupra pieţei va fi mic, dar va fi un stimul pentru investiţii şi dezvoltarea pieţei", a afirmat Tampiza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici