Petrom şi Sterling au concesionat perimetre care se suprapun ariei din disputa cu Ucraina

Companiile Petrom şi Sterling au primit în concesiune perimetre care se suprapun, în parte, suprafaţei de platou continental ce revine României în urma deciziei Curţii de la Haga în disputa româno-ucraineană, potrivit fostului preşedinte al ANRM, Bogdan Găbudeanu.

77 afișări
Imaginea articolului Petrom şi Sterling au concesionat perimetre care se suprapun ariei din disputa cu Ucraina

Petrom şi Sterling au concesionat perimetre care se suprapun ariei din disputa cu Ucraina

Din suprafaţa concesionată care se suprapune cu cea aferentă deciziei de la Haga, Petrom are 80%, iar Sterling 20%, conform lui Găbudeanu.

Suprafaţa aferentă deciziei de la Haga care nu se suprapune unor concesionări însumează, potrivit lui Găbudeanu, circa 5.000 de kilometri pătraţi, şi va putea fi împărţită în cinci perimetre.

Perimetrele din această zonă vor fi stabilite în termen de trei-şase luni şi ulterior vor fi scoase la licitaţie, a spus fostul preşedinte al ANRM.

Găbudeanu a declarat că a fost chemat la Cotroceni şi i-a prezentat informaţii preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele l-a întrebat cum explică scandalul din presă, iar Găbudeanu a răspuns că nu are nicio explicaţie şi că nu au fost încălcate prevederile legale, conform relatării fostului şef al ANRM.

Găbudeanu a fost eliberat din funcţie încă de miercuri de către premierul Emil Boc, după ce presa a relatat că ANRM şi Sterling au semnat, în noiembrie 2008, un act adiţional la un contract prin care compania a primit dreptul de a extrage ţiţei şi gaze din Marea Neagă prin două perimetre.

Citeşte şi

ANRM a publicat pe site actul adiţional al contractului cu Sterling

Boc a desecretizat actul adiţional cu Sterling

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

Vezi aici principalele date ale procesului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici