Petrom vrea să devină furnizor de electricitate

Petrom estimează că va începe furnizarea de electricitate în sistemul energetic naţional la sfârşitul anului 2010, iar din 1 octombrie 2007 compania are o divizie de energie, care va administra proiectele din acest domeniu.

1 afișare
Imaginea articolului Petrom vrea să devină furnizor de electricitate

Petrom vrea să devină furnizor de electricitate

Pentru realizarea acestui obiectiv, Petrom intenţionează să construiască o centrală electrică pe bază de gaze la Petrobrazi, în urma unei investiţii de circa 500 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Petrom.

"În prezent desfăşurăm selecţia de oferte pentru desemnarea contractorului care va construi centrala pe baza unui contract la cheie cu valoare fixă. Estimăm să începem livrarea de energie electrică în sistemul energetic naţional la sfârşitul anului 2010. Obiectivul nostru pe termen lung este de a deveni un jucător important în sectorul de electricitate din România", a declarat, într-un comunicat, directorul diviziei de energie, Lăcrămioara Diaconu.

Potrivit companiei, crearea acestei divizii va reprezenta o administrare mai bună a portofoliului de proiecte în domeniul energiei electrice şi investiţii conforme cu strategia globală a companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici