Peugeot a multiplicat în 20 de ani erori strategice care fac restructurarea inevitabilă

Conducerea PSA Peugeot Citroen a multiplicat în ultimii 20 de ani erori strategice care fac în prezent ca restructurarea să fie inevitabilă şi urgentă, inclusiv desfiinţarea a 8.000 de locuri de muncă în Franţa, potrivit unui raport publicat marţi de guvernul francez.

276 afișări
Imaginea articolului Peugeot a multiplicat în 20 de ani erori strategice care fac restructurarea inevitabilă

Peugeot a multiplicat în 20 de ani erori strategice care fac restructurarea inevitabilă (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Documentul critică şi lipsa de transparenţă de la cel mai mare constructor auto francez şi cere "un dialog social exemplar" pentru analizarea "tuturor pistelor" de salvare a locurilor de muncă în cadrul grupului.

"PSA trebuie să redreseze urgent situaţia. Este necesar un plan de reorganizare a activităţilor industriale şi reducerea efectivelor nu poate fi contestată", a avertizat Emmanuel Sartorius, autorul raportului prezentat marţi sindicatelor.

Expertul a fost însărcinat în iunie să evalueze situaţia de la Peugeot de ministrul Redresării, Arnaud Montebourg, atunci când se profila anunţul referitor la închiderea fabricii de la Aulnay-sous-Bois de lângă Paris.

Măsura face parte dintr-un plan de retructurare mai larg, care prevede desfiinţarea a 8.000 de posturi în Franţa, anunţ şoc care a provocat mânia guvernului socialist.

Peugeot este dependent de piaţa europeană pentru jumătate din vânzări, dar şi de poziţia de constructor generalist, prins la mijloc între maşinile low-cost fabricate în Europa Centrală şi de Est şi producătorii germani de automobile premium, se arată în raport.

Grupul a înregistrat în primul semestru pierderi de 819 milioane de euro şi a pierdut locul în componenţa indicelui bursier CAC 40 al celor mai mari companii listate din Franţa, după scăderea acţiunilor cu peste 60% în ultimele 12 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici