Peugeot, BMW şi Mercedes, posibili parteneri

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare constructor auto din Europa, nu exclude încheierea unui parteneriat cu concurenţii BMW şi Mercedes pentru dezvoltarea unei noi generaţii de motoare pe bază de benzină, transmite Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Peugeot, BMW şi Mercedes, posibili parteneri

Peugeot, BMW şi Mercedes, posibili parteneri

"Nu exclud această opţiune", a declarat directorul general al PSA, Christian Streiff, într-un interviu acordat săptămânalului german Die Zeit.

Producătorul auto nu a iniţiat negocieri în acest sens cu concurenţii săi, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Grupul francez şi BMW cooperează deja în domeniul producţiei de motoare pe bază de benzină, iar directorul general al BMW, Norbert Reithofer, a declarat, săptămâna trecută, că este deschis şi unei colaborări cu DaimlerChrysler.

"PSA Peugeot Citroen este constructorul auto cu cel mai mare număr de acorduri de cooperare la activ, iar Streiff vrea să extindă parteneriatele existente. Cu BMW am încheiat deja un pact durabil, cu prevederi precise, în domeniul producţiei de motoare pe bază de benzină", a declarat purtătorul de cuvânt.

Constructorul auto francez lucrează la un plan de dezvoltare a unui motor pe bază de benzină de ultimă generaţie, care să asigure un consum mai redus de combustibil şi emisii mai scăzute de gaze poluante.

Construirea unei fabrici noi pentru dezvoltarea de motoare auto presupune investiţii de circa un miliard de euro, iar încheierea unui parteneriat permite împărţirea costurilor totale între participanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici