Philip Morris International anunţă o nouă investiţie de 130 de milioane de dolari în fabrica de la Otopeni. Premierul Marcel Ciolacu: „E datoria noastră să investim cât mai mult în industrii care au evaziune zero”

„Am luat decizia să creştem investiţia în fabrica de la Otopeni cu încă 130 de milioane de dolari şi să rămânem în România, iar domnul prim ministru a avut ocazia să vadă că investiţia noastră nu merge în tehnologie veche şi ieftină, ci în echipamente de cea mai înaltă clasă”, a declarat azi Jacek Olczak, CEO Philip Morris International, la evenimentul care a marcat oficial prezenţa de 30 de ani în România a Philip Morris International (PMI).

418 afișări
Imaginea articolului Philip Morris International anunţă o nouă investiţie de 130 de milioane de dolari în fabrica de la Otopeni. Premierul Marcel Ciolacu: „E datoria noastră să investim cât mai mult în industrii care au evaziune zero”

Sursa foto: Guvernul României

Companie de top în industria tutunului şi pionier în cercetarea şi dezvoltarea produselor fără fum la nivel global, PMI a investit până acum peste 1 miliard de dolari în cei 30 de ani de activitate în România. 600 de milioane dintre aceştia au fost destinaţi modernizării fabricii din Otopeni.

„Sunt cifre care impresionează şi vă fac un contribuitor la bugetul statului foarte important”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, prezent la eveniment. „Aţi plătit impozite de aproximativ 500 milioane de euro. Mai mult, faptul că 90% din producţie merge în acest moment la export pe mine, ca prim ministru, nu poate decât să mă bucure pentru că mai echilibrăm din balanţa comercială a României.”

Şeful Guvernului nu a omis să puncteze faptul că „în România, unde avem unul dintre cele mai înalte nivele ale evaziunii din Uniunea Europeană, industria dvs are evaziune zero. Cred că datoria noastră, a guvernului român, a mea, a ministrului de Finanţe, a ministrului Economiei e să investim cât mai mult în industrii care au evaziune zero.”

Cu noua investiţie, fabrica din Otopeni îşi va spori capacitatea de producţie şi va contribui şi mai mult la creşterea exporturilor României. Noua investiţie anunţată azi va adăuga noi linii de producţie şi va continua efortul de eficientizare a proceselor din fabrica de la Otopeni, astfel încât să existe un impact cât mai redus asupra mediului.

„Construirea unui viitor fără fum este fără doar şi poate cea mai mare provocare din istoria organizaţiei noastre. De 30 de ani investim în România, o călătorie pe care o parcurgem cu încredere şi cu sentimentul că putem construi o Românie fără fum. Suntem prima companie din industria tutunului care a mizat pe ştiinţă şi inovaţie, iar (...)investiţia suplimentară de 130 de milioane anunţată azi e o promisiune pe care o facem celor aproximativ 4 milioane de fumători adulţi români, dar şi angajamentul nostru pentru dezvoltarea economiei locale”, a spus Mircea Scăunaşu, director general, Philip Morris România.

Ca urmare a investiţiilor realizate până în prezent, fabrica din Otopeni a fost transformată dintr-o fabrică producătoare de ţigarete într-una care produce consumabile pentru sistemul IQOS. De-a lungul timpului, la nivel de companie, au fost create peste 1.500 de noi locuri de muncă. Peste 1.250 dintre angajaţi lucrează în fabrica de la Otopeni, aflată în centrul strategiei care stă la baza viziunii PMI de a construi un viitor fără fum. Fabrica de la Otopeni este a doua, după Italia, ca nivel al volumului, iar 92% din producţia fabricii este exportată în 54 de pieţe de pe cinci continente.

„Dincolo de business, trebuie ca toată lumea să înţeleagă că avem cu toţii o mare responsabilitate şi anume să conştientizăm foarte clar că orice dependenţă, fie la tineri sau la adulţi, trebuie să fie evitată şi combătută, a ţinut să precizeze premierul (...) Părerea mea este că lumea trebuie să fie informată, să cunoască adevărul, să cunoască riscul şi, mai ales, să aleagă.”

Viziunea PMI este de a construi un viitor fără fum şi de a înlocui ţigările cu produse cu risc redus care – deşi nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici