Piaţa asigurărilor de viaţă va creşte cu 25% în 2008

Ritmul de creştere a pieţei asigurărilor de viaţă va atinge 25% în 2008, cu 5% mai mult faţă de cel consemnat în anul precedent, unul din motive fiind creşterea interesului populaţiei faţă de aceste instrumente financiare ca urmare a campaniei de aderare la fondurile de pensii private.

6 afișări
Imaginea articolului Piaţa asigurărilor de viaţă va creşte cu 25% în 2008

Piaţa asigurărilor de viaţă va creşte cu 25% în 2008

"Potrivit calculelor ING Asigurări de Viaţă, subscrierile pe segmentul asigurări de viaţă au crescut cu 20% în 2007, la 1,2 miliarde de lei, iar în acest an va urca cu 25-30%. Motive? Startul pe Pilonul II a educat potenţialii clienţi pentru poliţele de viaţă şi manifestarea unei nevoi de protecţie în rândul populaţiei", a declarat directorul general adjunct al ING Asigurări de Viaţă, Cornelia Coman la un seminar de specialitate.

Ea a spus că la finele anului 2010 veniturile din subscrieri pe asigurările de viaţă se vor situa între 2,5 şi 3 miliarde de lei.

"Această evoluţie va conduce la o pondere a asigurărilor de viaţă în structura veniturilor pieţei de 25% în 2010, comparativ cu aproximativ 20% în 2007", a spus Coman.

Un procent similar în privinţa creşterii pieţei asigurărilor de viaţă în 2008 a avansat şi directorul general al BCR Asigurări de Viaţă, Florentina Vizinteanu.

"Reforma pensiilor a făcut ca segmentul viaţă să crească în 2007 cu 20%, comparativ cu doar 6% în 2006", a spus Vizinteanu.

Ea a mai spus că piaţa de profil ar putea cunoaşte ritmuri de creştere şi mai ridicate în anii următori dacă autorităţile ar introduce facilităţi fiscale (deductibilitate) pentru primele plătite în contul poliţelor de viaţă.

"România este una din puţinele ţări care nu încurajează prin facilităţi fiscale asigurările de viaţă", a spus Vizinteanu.

În plus, a adăugat reprezentantul BCR, creşterea pieţei asigurărilor poate fi susţinută şi de dezvoltarea canalelor de distribuţie, care va permite o mai bună acoperire a potenţialilor consumatori.

Şi reprezentantul Fincop Brokers, Romeo Jantea, a spus că potenţialul asigurărilor de viaţă în următorii ani este unul semnificativ, anticipând că în 2008 veniturile pe acest segment de piaţă vor creşte cu cel puţin 25% sau chiar 30%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici