Piaţa auto europeană va înregistra în 2009 o scădere a vânzărilor

Piaţa auto europeană va înregistra în 2009 o scădere a vânzărilor de aproximativ 20%, a declarat directorul operaţional al grupului auto Renault, Patrick Pelata, pentru cotidianul francez Le Parisien.

21 afișări
Imaginea articolului Piaţa auto europeană va înregistra în 2009 o scădere a vânzărilor

Piaţa auto europeană va înregistra în 2009 o scădere a vânzărilor (Imagine: Mediafax Foto)

Totodată, creşterea pieţelor emergente se va opri, consideră Pelata. Cele mai importante pieţe emergente pe care este prezent grupul sunt România, Rusia, Brazilia şi Turcia.

"Este complicat să faci predicţii în acest moment. Acum trei săptămâni aş fi spus că Rusia şi Brazilia vor consemna scăderi", a adăugat el.

Renault, care va introduce pe piaţă, în această săptămână, un nou Megane, va continua lansarea de noi modele în 2009, 2010 şi 2011.

Totuşi anumite măsuri au fost luate, a precizat oficialul Renault.

"În India vom investi într-o singură linie de producţie în loc de două, cum plănuisem iniţial", a spus Pelata.

Grupul va renunţa la 6.000 de angajaţi în Europa, însă, potrivit directorului grupului francez, renunţările voluntare la locurile de muncă au depăşit graficul stabilit de grup.

Renault a anunţat, vineri, că, scade producţia pentru a aduce stocurile de maşini la nivelul celor de la sfârşitul anului 2007, după ce vânzările grupului au coborât cu 14,1% în octombrie, faţă de aceeaşi lună anul trecut.

Pe piaţa din Europa, Renault a consemnat vânzări mai mici cu 16% luna trecută, în ton cu evoluţia generală a pieţei, care a coborât cu 15%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici