Piaţa auto germană ar putea depăşi, în 2009, prognoza la vânzări

Piaţa auto germană poate depăşi în 2009 trei milioane unităţi vândute, faţă de prognoza anterioară de 2,9 milioane maşini, după ce guvernul a anunţat stimulente finaciare la achiziţiile de autovehicule noi, a declarat preşedintele asociaţiei constructorilor auto germani (VDA).

25 afișări
Imaginea articolului Piaţa auto germană ar putea depăşi, în 2009, prognoza la vânzări

Piaţa auto germană ar putea depăşi, în 2009, prognoza la vânzări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2008, în Germania au fost vândute 3,09 milioane de maşini noi.

Showroom-urile dealerilor auto germani au înregistrat o creştere a numărului de clienţi, după ce guvernul a anunţat planuri de a emite bonuri de 2.500 de euro destinate celor care casează o maşină veche pentru a achiziţiona una nouă.

"Avem acum o şansă să depăşim pragul de trei milioane dacă guvernul respectă întocmai planul", a declarat Matthias Wissmann, preşedintele VDA.

Industria auto germană, care angajează direct şi indirect 1,1 milioane de persoane, este sprijinită de guvern printr-un program de stimulente cu fonduri de 50 de miliarde de euro.

"Am fost informat de reţelele de distribuţie (auto, n.r.) că a avut loc o creştere masivă a interesului pentru aproape toate mărcile. Aceste măsuri contribuie la împiedicarea prăbuşirii unei industrii vitale pentru Germania", a spus Wissman.

Criza economică mondială a afectat constructorii auto germani, aceştia fiind nevoiţi să reducă programul de lucru, să prelungească concediile, să închidă temporar fabrici sau chiar să concedieze angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici