Piaţa imobiliară - Cum vor evolua preţurile? Vin investitorii? Încep băncile să vândă?

Piaţa imobiliară este marcată de trei întrebări simple: „Cum vor evolua preţurile?", „Vin investitori şi bani în piaţă?" şi „Încep băncile să vândă?". Toate trei chestiunile au o nuanţă mai mult sau mai puţin retorică, pentru că toţi cei implicaţi în imobiliare, de la şefi de companii la simpli cetăţeni în căutare de locuinţă sau întreprinzători doritori de un spaţiu comercial, au obosit aşteptând să facă afacerea vieţii lor. Un sfat: mulţumiţi-vă să faceţi doar o afacere bună.

753 afișări
Imaginea articolului Piaţa imobiliară - Cum vor evolua preţurile? Vin investitorii? Încep băncile să vândă?

Piaţa imobiliară - Cum vor evolua preţurile? Vin investitorii? Încep băncile să vândă? (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Deosebirea dintre "afacerea vieţii" şi "afacerea bună" a apărut drept o evidenţă în timpul discuţiilor Clubului BUSINESS Magazin pe tema evoluţiei pieţei imobiliare. O sumă de jurnalişti şi specialişti au încercat să desluşească cum şi de ce s-au transformat imobiliarele din "locomotivă economică" în "fier vechi pe linie moartă" şi cum poate fi schimbată această tendinţă.

Faptele sunt următoarele: luna februarie consemnează cel mai mic număr de oferte înregistrate pentru această perioadă în ultimii cinci ani, conform calculelor sitului anunturiparticulari.ro, care monitorizează anunţurile publicate de persoanele particulare în presa scrisă şi pe internet.

Proprietarii bucureşteni au scos pe piaţă 1.501 apartamente, minimul din 2007, în scădere cu 18 procente în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. La nivelul preţurilor tendinţa este de scădere, cel mult de menţinere la nivelurile din 2011.

Tot în Bucureşti au fost livrate în 2011 în jur de 1.200 de unităţi rezidenţiale noi, o scădere importantă în comparaţie cu cele 4.000 de unităţi livrate în 2010.

Programul "Prima Casă" nu a reuşit să dezmorţească foarte mult piaţa rezidenţială, ci să stimuleze segmentul locuinţelor vechi, construite între 1975 şi 1990, observă raportul "Piaţa rezidenţială 2011" al companiei Parker Lewis.

Citeşte mai multe despre schimbarile care vor avea loc pe piaţa imobiliară, în Business Magazin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici