Piaţa imobiliară din Shanghai încetineşte brusc. Tranzacţiile din mai au scăzut cu o treime

Proprietarii chinezi îşi pierd încrederea în faptul că locuinţa este o modalitate eficientă de păstrare a bogăţiei, subminând chiar şi pieţele râvnite precum Shanghai şi punând presiune asupra autorităţilor pentru a găsi noi surse de creştere economică, scrie Bloomberg.

313 afișări
Imaginea articolului Piaţa imobiliară din Shanghai încetineşte brusc. Tranzacţiile din mai au scăzut cu o treime

Sursa foto: Hepta

Preţurile cerute în hub-ul financiar au coborât timp de trei luni consecutive, ajungând la cel mai scăzut nivel de când China a ieşit din pandemia de Covid la sfârşitul anului trecut, conform datelor compilate de Centaline Group.

În ciuda creşterii stocurilor, tranzacţiile din oraş au scăzut cu o treime, situându-se la aproximativ 16000 de unităţi în mai, conform cifrelor culese de Economic Observer.

Există riscul unei scăderi mai profunde decât s-a crezut într-un moment în care economia încetineşte. Pe termen lung, autorităţile s-ar putea lupta să înlocuiască imobiliarele ca un motor cheie al creşterii şi bastionul clasei de mijloc a naţiunii.

„Shanghai are cea mai lentă piaţă de locuinţe din China în acest moment”, a spus Yan Yuejin, director de cercetare la E-house China Research and Development Institute, scrie Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici