Piaţa instalaţiilor GPL pentru autovehicule ar putea creşte cu peste 50% în 2010

Vânzările de instalaţii GPL pentru autovehicule vor creşte anul viitor cu peste 50%, la 28.000 - 29.000 de unităţi, unul dintre motive fiind scumpirea benzinei, estimează firma Autogaz România, care acoperă, potrivit datelor proprii, 55% din acest segment al pieţei de profil.

169 afișări
Imaginea articolului Piaţa instalaţiilor GPL pentru autovehicule ar putea creşte cu peste 50% în 2010

Piaţa instalaţiilor GPL pentru autovehicule ar putea creşte cu peste 50% în 2010 (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Litrul de Gaz Petrolier Lichefiat (GPL) este cu 50% mai ieftin decât benzina, care va continua să se scumpească anul viitor, ca urmare a cerinţelor Comisiei Europene referitoare la introducerea unui procent mai ridicat de etanol în benzină. Acest lucru va duce, corelat cu o îmbunătăţire a situaţiei economice şi o revenire a pieţei auto, la o creştere a pieţei de instalaţii GPL cu 50% în 2010, faţă de majorarea de 20% din 2009", a declarat pentru MEDIAFAX directorul de vânzări al Autogaz România, Silviu Raicea.

Costul trecerii la combustibilul alternativ pentru motoarele Euro 4 variază de la 2.000 lei la 10.000 lei, în funcţie de tipul autoturismului şi de complexitatea motorului.

"În ţările dezvoltate se practică montajul autoturismelor la zero kilometri, la dealerii auto, pentru că oamenii consideră acestă variantă ca fiind ceva normal, întrucât sistemele GPL reduc semnificativ noxele şi costurile", a spus Raicea.

La începutul anului 2008, 5% din parcul auto al României folosea GPL.

Trecerea la GPL nu presupune eliminarea opţiunii de funcţionare cu benzină sau motorină.

Pe piaţa de montaj GPL din România activează şase firme.

Autogaz deţine în România şi Bulgaria o reţea de 100 service-uri montatoare. Firma este deţinută de două persoane fizice din Bulgaria şi a avut anul trecut, potrivit datelor transmise Ministerului Finanţelor Publice, o cifră de afaceri de 6,86 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici