Piaţa românească a serviciilor IT va creşte cu 18,8% în 2008

Piaţa românească a serviciilor IT va creşte cu 18,8% în 2008, la peste 431 milioane dolari, faţă de anul precedent când s-a apropiat de 363,14 milioane dolari, se arată într-un studiu al companiei de cercetare şi analiză International Data Corporation (IDC).

17 afișări
Imaginea articolului Piaţa românească a serviciilor IT va creşte cu 18,8% în 2008

Piaţa românească a serviciilor IT va creşte cu 18,8% în 2008 (Imagine: Mediafax Foto)

"Piaţa românească a serviciilor IT a crescut în 2007 cu 48,7%, calculată în dolari americani, până la aproape 363,14 milioane dolari. Calculată în moneda naţională, rata de creştere a fost de 29,2% faţă de anul precedent", se arată în studiul IDC.

Principalul furnizor de servicii IT din România a fost HP, urmat de IBM şi S&T. Următorii doi clasaţi au fost Capgemini şi Siveco.

"Primii cinci clasaţi au obţinut puţin sub jumătate din totalul veniturilor din piaţa serviciilor IT", se mai arată în studiu.

Segmentul integrării de sisteme a generat cea mai mare parte a veniturilor, fiind urmat de cel al suportului hardware şi de segmentul serviciilor de consultanţă, implementare şi personalizare a aplicaţiilor.

Domeniul industriilor producătoare a fost principala destinaţie a serviciilor IT, anul trecut. Acesta a fost urmat de sectorul guvernamental, cel financiar-bancar şi de asigurări, iar al patrulea clasat a fost segmentul utilităţilor.

IDC estimează că în următorii cinci ani rata medie anuală de creştere a cheltuielilor pentru servicii IT din România va fi de 21,9%, urmând ca în 2012 să ajungă la aproape un miliard de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici