PIB-ul ar putea scădea cu 6%. Care sunt domeniile care cresc

  • Economia României ar putea suferi o contracţie de 6% din PIB, spune Comisia UE
  • Chiar dacă PIB-ul scade, unele servicii cresc
  • Amenajările interioare sunt în topul celor mai căutate servicii
  • Pentru că nu ai fost în vacanţă, ai investit mai mult în locuinţă
513 afișări
Imaginea articolului PIB-ul ar putea scădea cu 6%. Care sunt domeniile care cresc

PIB-ul ar putea scădea cu 6%. Care sunt domeniile care cresc

Comisia Europeană a anunţat că PIB-ul României ar putea scădea cu 6% anul acesta, un procent mic faţă de cele preconizate pentru restul ţărilor din UE, spun specialiştii. Chiar dacă PIB-ul scade, unele servicii cresc şi în aceste condiţii.

Pentru că lucrezi de acasă şi ai redus din banii alocaţi pe călătorii, ai investit mai mult în locuinţă, îţi spune Alexandru Constantin, co-fondatorul platformei de servicii enevoie.ro. Serviciile IT, construcţiile, amenajările interioare, dar şi serviciile de îngrijire a persoanelor la domiciliu au fost tot mai solicitate în această perioadă, la polul opus sunt organizările de evenimente.

Anumite categorii de servicii pot fi afectate, dar per ansamblu, piaţa serviciilor este în creştere. Observăm şi tendinţa ca parte din bugetul de vacanţă al oamenilor să meargă acum în confortul şi în calitatea vieţii de acasă. Aşa că optează pentru anumite îmbunătăţiri, reparaţii în gospodărie sau noi dotări, deci specialiştii în aceste domenii vor avea de câştigat”, spune Alexandru Constantin, co-fondator enevoie.ro.

România, din fericire, este o ţară care este mult mai puţin dependentă de turism, care are o industrie a tehnologiei informaţiei şi comunicării foarte mare, sector care am putea spune că a mers mai bine decât mergea înainte. Lucrul ăsta face să ne aflăm într-o poziţie privilegiată. Să ne aşteptăm ca economia românească să crească anul viitor cu 4%, s-ar putea să fie greşit în totalitate, pentru că s-ar putea ca economia românească să scadă în continuare. Este posibil ca PIB-ul României să îşi revină mai rapid decât al altor ţări din Uniunea Europeană”, spune Christian Năsulea, lector universitar doctor la Universitatea Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici