Pieţele bursiere îşi continuă prăbuşirea. La Bucureşti, bursa este la nivelul din decembrie 2018, când efectele OUG 114 se făceau simţite

  • Pieţele bursiere asiatice şi europene scad în continuare, în ciuda eforturilor băncilor centrale de a contracara efectele pandemiei de coronavirus.
  • La Bucureşti bursa este la nivelul din decembrie 2018, când OUG 114 îşi producea efectele.
  • Preţul petrolului era în scădere cu 7% la ora transmiterii acestei ştiri.
311 afișări
Imaginea articolului Pieţele bursiere îşi continuă prăbuşirea. La Bucureşti, bursa este la nivelul din decembrie 2018, când efectele OUG 114 se făceau simţite

Sursa foto: Profimedia

Indicele BET al celor mai trranzacţionate acţiuni de la bursa bucureşteană este în scădere cu 6,72% la ora 11:00, la 7.352 de puncte, sub nivelul de 7.383 de puncte atins la 31 decembrie 2018. Scăderi importante marchează acţiunile ALRO, cu 6,37%, Banca Transilvanie cu 6,7%, BRD cu 7,14%, Fondul Proprietatea cu 7,53%, OMV Petrom cu 6,04% şi Nuclearelectrica cu 5,33%.

Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu peste 6,85%, iar FTSE 250 are un minus de 9,92%.

Pe minus sunt şi bursa din Amsterdam, cu 7,41%, Paris cu 9,06%, Frankfurt cu 7,87% şi Madrid cu 8,27%. Indicele pan-european Stoxx 50 are un minus de 7,97%.

Bursele asiatice au minusuri cuprinse între 2,46% la Tokyo la 6,97% la Bombay. La Hong Kong scăderea este de peste 4%.

Duminică, Rezerva Federală SUA a redus dobânzile la aproape zero şi a lansat un program de stimulare a economiei de 700 miliarde de dolari. Măsura face parte din acţiunile coordonate anunţate alături de zona euro, Marea Britanie, Japonia, Canada şi Elveţia.

Randamentele titlurilor de stat au scăzut pe fondul panicii şi achiziţiei în panică, criptomonedele se tranzacţionau în scădere - Bitcoin, minus 7%. Până şi aurul a continuat să evolueze în disonanţă cu parcursul aşteptat, stagnând luni la 1.540 de dolari/uncie. Indicele fricii, VIX, a crescut cu peste 28% şi a trecut de nivelul de 56 de puncte.

Singurul antidot pentru pieţele financiare se preconizează a fi semnele că pandemia se ameliorează, spun analiştii.

Ca măsură de precauţie, Federal Reserve a mai anunţat reducerea rezervelor minime obligatorii la zero pentru bănci şi extinderea liniilor de swap valutar cu băncile centrale din Europa, Canada, Marea Britanie, Japonia, Elveţia astfel încât să fie asigurată lichiditatea în dolari din pieţele financiare internaţionale.

Preţul petrolului era în scădere cu 7% la ora transmiterii ştirii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici