Pintilie Broker Asigurare: Poliţele emise sunt valabile. Controlul a vizat verificarea licenţelor software

Societatea Pintilie Broker de Asigurare spune că verificările făcute joi de anchetatori au vizat licenţele software folosite de calculatoarele firmei, precizând că poliţele emise şi tranzacţionate prin intermediul firmei sunt valabile şi nu au reprezentat obiectul controlului.

581 afișări

"Am primit în 3 iulie un control pentru verificarea licenţelor software folosite de calculatoarele noastre. Avem totul în regulă şi vom oferi tot sprijinul nostru organelor de control. Poliţele emise şi tranzacţionate prin intermediul nostru sunt valabile şi nu au reprezentat obiectul controlului", arată reprezentanţii societăţii.

Poliţiştii bucureşteni au făcut joi percheziţii la 19 sedii ale unei firme de brokeraj care ar fi folosit pentru eliberarea poliţelor de asigurare programe de calculator piratate, prejudiciul fiind estimat la 800.000 de euro, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliţia Capitalei.

Potrivit surselor citate, 16 dintre percheziţii au avut loc în Bucureşti şi câte una în Constanţa, Ploieşti şi Făgăraş.

Surse apropiate anchetei au precizat că percheziţiile au vizat sediile firmei Pintilie Broker de Asigurare SRL. Societatea este suspectată că ar fi eliberat, în cele 19 puncte de lucru, poliţe de asigurare, în condiţiile în care nu avea licenţă pentru softurile de eliberare a acestora.

Anchetatorii susţin că firma de brokeraj ar fi folosit programele piratate încă din 2010, un astfel de program ridicându-se la preţul de 2.000 de euro. În acest mod, spun anchetatorii, a fost calculat şi prejudiciul, care se ridică la aproximativ 800.000 de euro, societăţile prejudiciate fiind Microsoft şi Autodesk Inc.

În urma percheziţiilor a fost pus în aplicare un singur mandat de aducere, emis pe numele patronului firmei, Alexandru Pintilie. Acesta a fost dus pentru audieri la sediul Poliţiei Sectorului 3 şi este suspectat de reproducere neautorizată de sisteme de calcul a programelor de calculator prin încălcarea, rularea şi folosirea de programe ale căror drepturi de autor aparţin companiei producătoare, au precizat sursele citate.

Poliţiştii Capitalei au verificat punctele de lucru ale societăţii, unde se desfăşurau activităţi de brokeraj, în fiecare agenţie fiind folosite, la încheierea de asigurări online, laptopuri şi unităţi centrale de calculator.

Anchetatorii au ridicat, de la punctele de lucru controlate, 26 de unităţi de calculator, şapte laptopuri şi patru hard-disk-uri externe, urmând să fie făcute percheziţii informatice asupra acestora.

"Acţiunea poliţiştilor Capitalei survine sesizării a două companii cu sediul înregistrat în Statele Unite ale Americii şi sediul ales în România, cu privire la săvârşirea de către reprezentanţii unei societăţi comerciale, a infracţiunii de instalare şi utilizare de programe de calculator fără licenţă", a precizat Poliţia Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici