Pioneer nu va acorda dividende în 2009

Producătorul japonez de electronice Pioneer a anunţat, vineri, că nu va achita dividende aferente anului fiscal care se va încheia la 31 martie, prima decizie de acest fel din ultimii 48 de ani, de la listarea companiei în 1961.

26 afișări
Imaginea articolului Pioneer nu va acorda dividende în 2009

Pioneer nu va acorda dividende în 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru anul fiscal 1 aprilie 2007 - 31 martie 2008, Pioneer a achitat un dividend de 7,5 yeni (circa 0,077 dolari la cursul zilei de vineri) pe acţiune.

Compania anticipează, pentru anul 2008-2009, pierderi nete de 130 miliarde yeni (1,3 miliarde de dolari), acuzând aprecierea yenului şi declinul accentuat al cererii pe piaţa auto şi cea a televizoarelor.

Acţiunile Pioneer au scăzut cu 10,8% în timpul zilei de vineri la bursa de la Tokyo şi au atins un nou minim istoric, iar anunţul privind dividendele a fost publicat după închiderea şedinţei.

Pioneer a anunţat, anterior, că va renunţa la operaţiunile de pe segmentul televizoarelor în 12 luni, concediind totodată 10.000 de angajaţi, din cauza pierderilor.

Citeşte şi:

Pioneer concediază 10.000 de angajaţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici