Platforma industrială Tractorul Braşov a fost achitată integral

Firma Flavus Investiţii, care a câştigat licitaţia pentru preluarea platformei industriale Tractorul Braşov, a achitat integral suma de 77 milioane euro, fără TVA, cu câteva zile înainte de expirarea termenului limită, a anunţat, miercuri, Silviu Savin, administrator al Flavus Investiţii.

1 afișare
Imaginea articolului Platforma industrială Tractorul Braşov a fost achitată integral

Noul proprietar al platformei Tractorul Braşov a achitat integral preţul de 77 milioane euro

Termenul limită la care societatea ar fi trebuit să achite integral suma de 77 milioane euro, fără TVA, a fost stabilit pentru ziua de miercuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit contractului semnat între lichidatorul uzinei de tractoare, Casa de Insolvenţă Transilvania şi noul proprietar Flavus Investiţii SRL, transferul de proprietate s-a făcut la 10 august, data achitării sumei de 77 milioane euro, fără TVA.

"Am achitat suma integrală la data de 10 august. Vom începe acum studiile de fezabilitate care vor sta la baza unui business-plan amănunţit. Aceste studii vor dura cel putin şase luni. După aceea, se va începe restucturarea producţiei, ceea ce va lua încă cel puţin şase luni. Producţia nu va începe decât după această perioadă. Din experienţa noastră ştim că este altceva când priveşti o societate din exterior şi altceva când începi studii amănunţite", a spus Silviu Savin.

El a precizat că firma intenţionează să înceapă producţia de tractoare la Braşov "cât de repede posibil", dar nu este exclusă nici posibilitatea derulării altor proiecte, inclusiv imobiliare, pe platforma de 126 hectare a uzinei.

Prima etapă pentru uzină va fi reorganizarea producţiei astfel încât societatea să devină profitabilă, iar în decurs de patru - cinci ani să poată produce cel puţin 10.000 de tractoare anual, în condiţiile în care necesarul de tractoare în România este de 15.000 de tractoare.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici