Plăţile online prin card bancar au crescut cu peste 50% anul trecut

Comerţul electronic cu plata online prin card bancar a crescut anul trecut cu 53% faţă de 2007, ajungând la valoarea de 53,1 milioane de euro şi un număr de 652.000 tranzacţii, conform datelor RomCard.

23 afișări
Imaginea articolului Plăţile online prin card bancar au crescut cu peste 50% anul trecut

Plăţile online prin card bancar au crescut cu peste 50% anul trecut

Iniţial, Romcard a estimat pentru 2008 vânzări online de până la 60 milioane euro, cu 65-70% peste nivelul anului anterior.

Din totalul tranzacţiilor efectuate, în sistemul ePayment, dezvoltat de GECAD ePayment International, au fost înregistrate 541.800 tranzacţii, în valoare de 46 milioane de euro, se arată într-un comunicat al GECAD Group remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Pe parcursul anului 2008, piaţa online a continuat să se dezvolte, sistemul ePayment atrăgând 270 de comercianţi noi.

"Anul trecut, companii şi instituţii precum Vodafone, ID Sarrieri, Say Shops, World Vision, Primăria Timişoara sau Hostway România au decis să abordeze Internetul ca şi canal de vânzare/colectare sau au operat investiţii pentru a-şi îmbunătăţi şi consolida poziţia pe acest segment", se precizează în comunicat.

Directorul general al GECAD ePayment, Carmen Sebe, spune că fenomenul se va intensifica în 2009, mai ales în perspectiva condiţiilor economice severe pe plan mondial şi naţional.

"Internetul este canalul care aduce multe oportunităţi de vânzare şi promovare la costuri mult mai reduse şi va fi o parte importantă a strategiei companiilor pentru perioada următoare. Acesta este şi motivul pentru care nu consider că vom asista la o scădere a volumelor tranzacţionate online sub nivelul anului 2008. Tendinţa de creştere va continua, într-un ritm mai ponderat, iar pentru finalul anului estimăm o valoare totală a comerţului electronic cu plata online de aproximativ 70 milioane de euro", a estimat Sebe.

În ceea ce priveşte produsele comercializate, topul vânzărilor a rămas relativ neschimbat anul trecut faţă de 2007, produsele telecom ocupând primul loc, cu o pondere de 35%, categorie urmată de turism şi transporturi - 26%.

GECAD ePayment este integrator de soluţii pentru comerţ electronic. Compania dezvoltă şi deţine în prezent trei soluţii proprietare - ePayment, Avangate şi ARMS.

Platforma de comerţ electronic ePayment este dedicată exclusiv pieţei interne.

RomCard este procesatorul tranzacţiilor cu carduri în România şi are 150 de comercianţi activi certificaţi în sistemul 3D Secure.

Compania a certificat până în prezent cinci bănci în sistemul de tranzacţionare 3D Secure şi opt instituţii bancare pentru emitere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici