PNL depune la Parlament un proiect de lege privind reducerea taxelor şi impozitelor

Liberalii vor depune luni în Parlament un proiect de lege privind reducerea taxelor şi impozitelor, printre prevederi regăsindu-se anularea impozitului forfetar şi deducerea cheltuielilor privitoare la achiziţionarea de autoturisme şi cheltuielile cu combustibilul.

33 afișări
Imaginea articolului PNL depune la Parlament un proiect de lege privind reducerea taxelor şi impozitelor

PNL depune în Parlament un proiect de lege privind reducerea taxelor şi impozitelor

"Mâine (luni – nr) vom depune un proiect de lege în Parlament privind reducerea impozitelor şi taxelor, de relaxare fiscală, care are rolul de a da un aer de respiro contribuabililor", a declarat vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu.

El a arătat că, printre prevederile incluse în proiectul de lege se regăsesc anularea impozitului forfetar, care a avut "doar rolul de a conduce zeci de mii de firme la suspendarea sau închiderea activităţii", anularea restricţiilor privind deductibilitatea TVA şi deducerea cheltuielilor privind organizarea şi funcţionarea IMM-urilor privitoare la achiziţionarea de autoturisme şi cheltuielile cu combustibilul, reducerea cotelor de contribuţuii sociale cu 10 puncte procentuale şi reducerea TVA la 5% pentru tranzacţiile cu locuinţe noi.

El a adăugat că liberalii se bazează pe experienţa cotei unice, care a fost implementată în ianuarie 2005 şi care a făcut ca, după patru ani, creşterea economică să fie cea mai mare din Europa, veniturile bugetare, respectiv PIB-ul, crescând de două ori şi jumătate.

Totodată, vicepreşedintele PNL a mai anunţat iniţierea unor proiecte legislative în domeniul fiscal, care vor avea rolul de a relansa economia.

"Unul dintre acestea este proiectul de lege privind combaterea plăţilor întârziate, mai ales cele din relaţiile dintre contribuabil şi instituţiile publice. Guvernul, deşi s-a angajat că va plăti toate restanţele şi, mai ales, că va veni la zi cu rambursările de TVA, constatăm acum că rambursările de TVA, că soldul acestora este dublu faţă de decembrie 2008. Am preluat această prevedere din măsurile adoptate şi de Comisia Europeană, în sensul de a oblige autorităţile publice să deconteze în maximum 30 de zile toate obligaţiile contractuale pe care le au faţă de benefiaciari", a mai spus Chiţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici