Pogea: Impozitul forfetar nu va băga în faliment mii de firme

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a explicat, marţi, în plenul reunit al celor două Camere, că impozitul forfetar nu va băga în faliment mii de firme, aşa cum se susţine, şi că acesta reprezintă o "atitudine corectă", pe care ar trebui să o aibă toţi contribuabilii din România.

91 afișări
Imaginea articolului Pogea: Impozitul forfetar nu va băga în faliment mii de firme

Pogea: Impozitul forfetar nu va băga în faliment mii de firme

"Problema este că noi (Guvernul - n.r.) dorim să avem un tratament egal al contribuabililor. Acest impozit minim, care înseamnă 500 de euro pe an, nu este în măsură ca să bage în faliment, aşa cum se susţine, miile de firme, ba dimpotrivă, nu reprezintă decât o atitudine corectă pe care ar trebui să o aibă toţi contribuabilii din România faţă de adevăraţii contribuabili oneşti", a explicat Pogea, la dezbaterea OUG privind rectificarea bugetară.

El a arătat că şi-a petrecut peste 20 de ani în economia reală şi în nici un caz, ca ministru al Finanţelor, nu poate să facă un gest care să bage în faliment firmele, aşa cum se susţine.

"Rectificarea bugetară prevede o ajustare a veniturilor în sensul creşterii cu 1,37 miliarde sau 0, 25% din PIB şi se referă în principal la mult-dezbătutul impozit forfetar, care este impozit minim. Acest impozit minim nu afectează în nici un fel elementele de fiscalitate sau faptul că un contribuabil doreşte să îşi menţină în continuare, dacă are microîntreprindere, cota de impozitare de 3% pe venitul microîntreprinderilor. Totodată, rămâne în continuare impozitul de 16% pe profit", a adăugat Pogea.

Guvernul a aprobat recent o ordonanţă de urgenţă prin care stabileşte că firmele vor plăti, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici