Pogea: Rectificarea şi noul sistem fiscal cresc veniturile cu 315 mil. euro

Prima rectificare bugetară din 2009 şi măsurile financiare aprobate, sâmbătă, de Guvern, precum limitarea deductibilităţii TVA şi introducerea impozitului forfetar, vor creşte veniturile bugetare cu 0,25% din PIB, reprezentând circa 315 milioane euro, potrivit ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea.

34 afișări
Imaginea articolului Pogea: Rectificarea şi noul sistem fiscal cresc veniturile cu 315 mil. euro

Pogea: Rectificarea şi noul sistem fiscal cresc veniturile cu 315 mil. euro (Imagine: Mediafax Foto)

El a anunţat, la finalul şedinţei de guvern, că prin măsurile adoptate de Executiv a fost efectuată o reducere a cheltuielilor bugetare cu 0,85% din PIB şi o creştere a veniturilor estimate cu 0,25% din PIB (echivalent a aproximativ 315 milioane euro).

Rectificarea a fost realizată în condiţiile unei ajustări în jos a PIB estimat pentru acest an de la 579 miliarde lei la 531 miliarde lei, şi a unei creşteri economice de -4%.

Ministrul a anunţat totodată că Guvernul estimează că va încasa în acest an un plus de venituri de peste 350 milioane lei prin introducerea, de la 1 mai, a impozitului forfetar aplicat firmelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici