Politica lui Erdogan nu dă roade: preţurile la produsele de larg consum au explodat în Turcia

Potrivit datelor Institutului Turc de Statistică (TÜİK) furnizate pe 3 august, rata anuală a inflaţiei a crescut de la 38,2% în iunie la 47,83% în iulie.

426 afișări
Imaginea articolului Politica lui Erdogan nu dă roade: preţurile la produsele de larg consum au explodat în Turcia

Politica lui Erdogan nu dă roade: preţurile la produsele de larg consum au explodat în Turcia

„Economia în primul rând”, noul „imn” al lui Erdogan, nu produce rezultatele scontate. La două luni de la victoria în alegerile prezidenţiale, inflaţia a crescut în dramatic în mandatul „Împăratului”.

Potrivit datelor Institutului Turc de Statistică (TÜİK) de astăzi, 3 august, rata anuală a inflaţiei a crescut de la 38,2% în iunie la 47,83% în iulie. Preţurile de consum au crescut cu 9,49%, faţă de iunie. Criza economică în ţară a mărit vizibil decalajul economic şi social, în special în metropola de pe Bosfor, consideră analiştii economici.

Sub conducerea lui Erkan, noul guvernator al Băncii Centrale, instituţia monetară turcă stabilise o creştere a dobânzilor, de la 8,5 la 15%, cu scopul de a contracara creşterea inflaţiei.

Potrivit Institutului de Statistică din Turcia (Tüik), preţurile de consum au crescut cu 31%. Costurile de transport au crescut cu 17,8% din iunie, în timp ce creşterea lunară a preţurilor serviciilor de sănătate a fost de 13,6%. Creşterile afectează toate sectoarele, de la restaurante la hoteluri, de la preţurile băuturilor alcoolice la produsele din tutun.

Următoarea provocare electorală pentru Erdogan sunt alegerile administrative din 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici