Ponta îl numeşte din nou pe Marius Ursu la şefia ANCPI, la trei luni după ce acesta a demisionat

Marius Ursu fost numit din nou director general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), la doar trei luni după ce a demisionat de la conducerea aceleiaşi instituţii, actul de numire fiind semnat luni de premierul Victor Ponta, după ce tot Ponta îl revocase de la ANCPI.

2883 afișări
Imaginea articolului Ponta îl numeşte din nou pe Marius Ursu la şefia ANCPI, la trei luni după ce acesta a demisionat

Ponta îl numeşte din nou pe Marius Ursu la şefia ANCPI, la trei luni după ce acesta a demisionat (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

În decizia premierului prin care Marius Ursu este reinstalat la şefia ANCPI se arată că numirea este efectuată la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea.

Pe 24 martie, Marius Ursu a demisionat de la ANCPI, post pe care îl ocupa de doi ani, iar Ponta a semnat decizia de revocare, la cerere, pe 27 martie.

Atribuţiile de conducere a instituţiei au fost preluate temporar de către directorul general adjunct, Marcel Grigore.

Anterior, Ursu a condus Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş, având sprijinul PSD.

Ursu a demisionat de la ANCPI la doar trei zile după ce în Monitorul Oficial a fost publicată ordonanţa de urgenţă privind reorganizarea noului Guvern, care prevede, printre altele, că Autoritatea Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară trece din coordonarea secretarului general al Guvernului în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus în prezent de Liviu Dragnea.

Actul normativ mai prevede că membrii CA şi directorul general sunt numiţi şi revocaţi din funcţie prin decizie a premierului, la propunerea ministrului Dezvoltării.

În luna mai 2012, în prima şedină a Guvernului USL, Inspectoratul de stat în Construcţii şi Oficiul pentru Cadastru au fost transferate din gestionarea Ministerului Dezvoltării, condus până atunci de Elena Udrea (din partea PDL) în subordinea Executivului, premierul Victor Ponta afirmând atunci că cele două structuri au fost trecute anterior la minister "mai mult pe criterii personale" decât funcţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici