Ponta:În ultimul CSAT Băsescu a spus că nu are informaţii că e ceva ilegal la privatizarea CFR Marfă

Premierul a declarat că în şedinţa CSAT din 2 august, la care el nu a participat, Preşedinţia şi serviciile de informaţii au precizat că nu au informaţii că ar fi ceva ilegal la privatizarea CFR Marfă, Ponta apreciind că modul cum a fost convocată şedinţa arată că Băsescu "a dat în mintea copiilor".

325 afișări
Imaginea articolului Ponta:În ultimul CSAT Băsescu a spus că nu are informaţii că e ceva ilegal la privatizarea CFR Marfă

Ponta:În ultimul CSAT Băsescu a spus că nu are informaţii că e ceva ilegal la privatizarea CFR Marfă (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Să mă pândeşti să plec ca să faci un CSAT în care nu decizi nimic, mi se pare lipsă de respect pentru o instituţie (...), mi se pare la mintea copiilor", a spus Ponta, marţi seară, într-o emisiune la România TV.

Premierul a susţinut că preşedintele "minte" în privinţa solicitării adresată de Guvern CSAT, Ponta arătând că el a cerut în scris ca subiectul CFR Marfă să fie pe ordinea de zi a primei şedinţe ordinare, care va avea loc probabil în luna septembrie.

Ponta a arătat că preşedintele a convocat şedinţa CSAT la o oră după ce el s-a urcat în avion pentru a pleca în concediu, aşa cum anunţase. "(Traian Băsescu - n.r.) a convocat şedinţa să arate că eu sunt în vacanţă", a spus premierul.

"Am aflat când am aterizat şi am murit de râs. Am spus: «A dat în mintea copiilor»", a relatat Ponta.

El a mai spus că a vorbit cu vicepremierul Gabriel Oprea, căruia i-a spus să meargă la şedinţa CSAT împreună cu ceilalţi miniştri din Consiliu.

"Oprea şi ceilalţi miniştri au spus: «Spuneţi, domnule, aveţi dumneavoastră sau serviciile de informaţii că e ceva ilegal la privatizare?» «Nu avem» Atunci, foarte bine, mergem mai departe, publicăm HG, se va privatiza CFR Marfă, dacă investitorul nu are bani, se va lua garanţia", a declarat VictVictor Ponta

Premierul Victor Ponta a mai declarat că Hotărârea de Guvern privind aprobarea privatizării CFR Marfă se va publica probabil miercuri în Monitorul Oficial, iar termenul de finalizare a procesului de privatizare este de 60 de zile de la publicarea hotărârii.

Guvernul a aprobat hotărârea în şedinţa din 24 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici