Ponta: Leonard Orban a sesizat problemele de la POSDRU. Boc şi miniştrii săi nu au făcut nimic

Premierul Victor Ponta a susţinut, luni, că ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, i-a sesizat fostului premier Emil Boc neregulile de la POSDRU şi că acesta şi foştii miniştri ai Muncii Ioan Botiş, Sebastian Lăzăroiu şi Sulfina Barbu nu au făcut nimic în acest sens.

830 afișări
Imaginea articolului Ponta: Leonard Orban a sesizat problemele de la POSDRU. Boc şi miniştrii săi nu au făcut nimic

Ponta: Leonard Orban a sesizat problemele de la POSDRU. Boc şi miniştrii săi nu au făcut nimic (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Orban a sesizat. Asta este marea problemă. Pentru că primul pe care l-am întrebat a fost Orban. Mi-a arătat că a sesizat de firecare dată către premierul Boc, către cei trei miniştri. Nu s-a întâmplat niciodată nimic pentru că erau toţi acolo în reţea", a spus Ponta, la sediul USL.

El a precizat că Ministerul Afacerilor Europene a făcut rapoarte şi sesizări către Ministerul Muncii şi către Autoritatea de Management, care nu au fost soluţionate.

"Putea domnul Boc să o sancţioneze pe doamna Zevedei? Ştiţi foarte bine. Sau pe domnul Lăzăroiu ? Se supăra Cotroceniul. Sau pe doamna Barbu? Se supăra PDL", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai declarat, luni, la sediul USL, că foştii miniştri ai Muncii Ioan Botiş, Sebastian Lăzăroiu şi Sulfina Barbu au dat cea mai mare gaură bugetului României pe care a identificat-o până în prezent.

"Începem să curăţăm mizeria şi hoţiile lăsate în urmă de Botiş, de Lăzăroiu şi de Sulfina Barbu. Anul acesta, bani de la POSDRU, din fericire e vorba doar de o sută de milioane de Euro, spun din fericire, pentru că anul viitor trebuie să salvăm 1,1 miliarde de Euro, pentru că ceea ce s-a întâmplat la POSDRU sub conducerea acestor trei miniştri este un noian de fraude, de folosire ilegală a banilor, motiv pentru care CE va lua faţă de România cea mai radicală măsură posibilă, adică suspendarea fondurilor", a spus Ponta, precizând că acum poate vorbi pentru că este la sediul Uniunii Social-Liberale.

România riscă să piardă definitiv fonduri europene de 100 milioane euro în acest an şi 1,1 miliarde euro anul viitor prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), din cauza unor grave nereguli sesizate la derularea programului în intervalul 2010-2011, a declarat anterior premierul Ponta, la Palatul Victoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici