Ponta: Până în 2012, ANAF a fost condus de un grup infracţional

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a funcţionat, până în 2012, ca "un grup infracţional", a afirmat, joi, premierul Victor Ponta, arătând că această instituţie, a colaborat eficient cu Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul General doar în 2013 şi 2014, după restructurare.

520 afișări
Imaginea articolului Ponta: Până în 2012, ANAF a fost condus de un grup infracţional

Ponta: Până în 2012, ANAF a fost condus de un grup infracţional (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Şeful Executivului a făcut această afirmaţie în contextul în care a prezentat, la Ministerul Finanţelor, rezultatele obţinute de ANAF anul trecut în combaterea evaziunii fiscale.

Ponta a arătat că Guvernul trebuie să privească evaziunea fiscală ca pe un pericol de siguranţă naţională şi a apreciat că, în urma restructurării ANAF, există o colaborare foarte bună între această instituţie, Direcţia Generală Antifraudă, Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul General, iar sistemul a funcţionat bine în 2013-2014.

Întrebat de jurnalişti dacă sistemul nu a funcţionat înaintea anilor la care a făcut referire şi dacă s-a întâmplat ceva care a dus la îmbunătăţirea funcţionării sistemului în perioada 2013-2014, Ponta a răspuns că da.

"Bineînţeles. Până în 2012, ANAF a fost condus de un grup infracţional, aşa spune Parchetul", a afirmat premierul.

Solicitat de jurnalişti să explice dacă ANAF nu colabora anterior cu SRI, aşa cum a sugerat în declaraţia sa, Ponta nu a dorit să detalieze.

"Deja mă puneţi să fac o declaraţie un pic mai politică şi nu cred că e cazul", a mai spus Ponta.

ANAF a fost condusă în perioada ianuarie 2009 - aprilie 2012 de către Sorin Blejnar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici