Ponta: România a fost defavorizată prin fondurile UE alocate pe 2014-2020. În cană e mai puţin lapte

România a fost evident defavorizată prin fondurile europene alocate pentru 2014-2020 comparativ cu alte state, raportat la numărul de locuitori, deoarece se putea negocia mai bine, iar preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să ceară Parlamentului un mandat în acest sens, afirmă premierul Ponta.

418 afișări
Imaginea articolului Ponta: România a fost defavorizată prin fondurile UE alocate pe 2014-2020. În cană e mai puţin lapte

Ponta: România a fost defavorizată prin fondurile UE alocate pe 2014-2020. În cană e mai puţin lapte (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Prezent în Camera Deputaţilor pentru prezentarea Acordului de parteneriat între România şi UE privind mecanismul financiar multianual 2014-2020, Ponta a arătat că România a primit jumătate din fondurile alocate Cehiei, Ungariei, Portugaliei, Slovaciei, Poloniei, Lituaniei şi Croaţiei raportat la numărul de locuitori ai ţării.

"În cana României este mai puţin lapte decât în cana vecinilor noştri", a spus Ponta, arătând că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să ceară Parlamentului un mandat de negociere al unui buget pentru o perioadă în care el nu va mai fi preşedinte.

Premierul a precizat că fondurile alocate României de Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020 vor fi utilizate în principal pentru reducerea discrepanţelor grave dintre diferite regiuni şi judeţe ale ţării şi că, potrivit unei intenţii anunţate anterior, doar ministerele Agriculturii, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene vor mai avea autorităţi de management, restul ministerelor urmând să aibă doar organisme intermediare, pentru o mai bună coordonare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici