Popa, BNR: Sistemul bancar va rămâne solid, chiar dacă se materializează cele mai dure scenarii

Sistemul bancar românesc va rămâne solid, chiar şi în cazul în care se vor materializa cele mai dure scenarii luate în calcul la testele de stres efectuate periodic de Banca Naţională a României, a declarat miercuri viceguvernatorul BNR Cristian Popa.

274 afișări
Imaginea articolului Popa, BNR: Sistemul bancar va rămâne solid, chiar dacă se materializează cele mai dure scenarii

Cristian Popa (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Avem un sistem bancar solid, ai cărui indicatori de capitalizare se situau la 14,2% la jumătatea acestui an în termeni RAS, cu un indicator de adecvare a fondurilor proprii de 13,6%", a spus Popa la Romania Financial Forum 2011, organizat de MEDIAFAX în parteneriat cu BNR.

Potrivit oficialului băncii centrale, testele de stres efectuate la nivelul sistemului bancar arată că, în cazul în care s-ar materializa cel mai dur scenariu, indicatorii fondurilor proprii ar scădea cu 3,5 puncte procentuale, însă ar rămâne peste nivelul minim de stabilitate.

Rata de solvabilitate pentru sistemul bancar impusă de reglementări este de 10%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici