Porcii din fermele cu pestă porcină vor fi împuşcaţi, incineraţi şi îngropaţi

Comandamentul Judeţean Antiepizootic din Timiş (CJA Timiş) a hotărât, sâmbătă, ca porcii din fermele unde a fost confirmat virusul pestei porcine, la Cenei, respectiv Igriş, să fie ucişi prin împuşcare, apoi vor fi incineraţi în bazine speciale, urmând ca resturile să fie îngropate.

28 afișări
Imaginea articolului Porcii din fermele cu pestă porcină vor fi împuşcaţi, incineraţi şi îngropaţi

Porcii din fermele cu pestă porcină vor fi împuşcaţi, incineraţi şi îngropaţi

„Porcii vor fi ucişi prin împuşcare de către reprezentanţii Smithfield, autorizaţi pentru utilizarea armelor respective. Cadavrele vor fi transportate cu încărcătoare frontale la bazinul de ardere.

Arderea cadavrelor se va face în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Comisariatul Judeţean Timiş al Gărzii Naţionale de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timiş, Direcţiei Apelor Banat Timişoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al Judeţului Timiş şi se va face în bazine betonate, alternativ, cu carburant lichid.

Rezultatul arderii va fi îngropat în bazine betonate, etanşeizate cu nisip, folie de polietilenă, nisip şi argilă, se va stropi cu var şi acoperi cu sodă caustică, peste care se va pune doar nisip şi pământ”, se arată în comunicatul de presă remis, sâmbătă, de Prefectura Timiş.

Potrivit sursei citate, la finalizarea acestor operaţiuni, zona bazinelor în care vor fi îngropate resturile va fi împrejmuită cu gard. De asemenea, dejecţiile provenite de la animalele infectate cu pesta porcină clasică vor fi stocate în bazinele din incinta fermelor până când autorităţile vor decide ce se va întâmpla cu acestea.

Pentru arderea cadavrelor la ferma din Igriş vor fi construite bazine speciale din beton armat, cu adâncimea de maxim 80 centimetri, iar pentru evitarea scurgerilor în pânza freatică, prin microfisurile posibile, sub stratul de beton se va pune o membrană de etanşare peste un strat de nivelare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici