Poşta româna anunţă: „Coletele extracomunitare cu valoare sub 150 de euro rămân la vamă”

Coletele extracomunitare cu valoare sub 150 de euro sosite cu TVA plătit la sursă vor fi îndrumate către oficiile cu asistenţă vamală, anunţă Compania Naţională Poşta Română.

2977 afișări
Imaginea articolului Poşta româna anunţă: „Coletele extracomunitare cu valoare sub 150 de euro rămân la vamă”

Coletele extracomunitare cu valoare sub 150 de euro rămân la vamă. Pot fi ridicate doar cele care primesc „liber”

Compania Naţională Poşta Română aduce la cunoştinţă clienţilor săi că toate trimiterile cu valoare sub 150 de euro, sosite în regim IOSS (cu TVA plătit la sursă), vor fi îndrumate către oficiile cu asistenţă vamală. În subunităţile poştale respective, destinatarii îşi pot efectua singuri declaraţia vamală sau pot apela la un reprezentant vamal local.

Această operaţiune va avea loc până când Direcţia Generală a Vămilor (DGV) va finaliza opţiunea de declarare “system to system” a trimiterilor poştale cu valoare redusă, opţiune care va permite procesarea automatizată de către Poşta Română a datelor electronice pentru declararea la vamă.

Deşi trimiterile poştale sosite la import, în regim IOSS, beneficiază de scutire de TVA, întrucât vânzătorul este responsabil de colectarea TVA de la consumatorii din UE, conform procedurilor vamale, acestea trebuie declarate la vamă, în vederea punerii în liberă circulaţie în sistemul informatic vamal.

Astfel, având în vedere că, la nivelul autorităţii vamale, în prezent, declararea trimiterilor de tip IOSS şi validarea IOSS nu pot fi făcute altfel decât bucată-cu-bucată, trimiterile cu TVA plătit la sursă vor fi îndrumate către subunităţile poştale cu asistenţă vamală. Destinatarii îşi pot efectua personal declaraţia vamală, pot apela la un reprezentant vamal local sau pot refuza trimiterea.

Clienţii care doresc să facă singuri formalităţile vamale, la nivelul oficiilor poştale cu asistenţă vamală, se pot adresa pentru clarificări privind formalităţile necesare aplicabile începând cu data de 1 iulie 2021, direct autorităţii vamale (birouri vamale – inclusiv personal vamal din cadrul oficiilor cu asistenţă vamală, direcţii regionale vamale, DGV), datele de contact fiind disponibile pe pagina de internet www.customs.ro.

Doar trimiterile care vor obţine liber de vamă din partea autorităţii vamale, la nivelul oficiilor poştale cu asistenţă vamală, vor fi eliberate clienţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici