Poşta Română va acţiona în instanţă trei furnizori de energie electrică

Poşta Română va acţiona în instanţă, pentru recuperarea prejudiciilor financiare, trei potenţiali furnizori de energie electrică, pentru nerespectarea prevederilor Acordului-cadru, în condiţiile în care peste 1.700 de unităţi ale companiei sunt alimentate în prezent de furnizori de ultimă instanţă.

329 afișări
Imaginea articolului Poşta Română va acţiona în instanţă trei furnizori de energie electrică

Poşta Română va acţiona în instanţă trei furnizori de energie electrică

Furnizarea energiei electrice pentru subunităţile poştale începând cu luna mai 2016 ar fi trebuit să fie asigurată, conform acordului-cadru încheiat între Poşta Română (în calitate de Promitent – Achizitor) şi trei furnizori licenţiaţi de energie electrică (în calitate de Promitenţi – Furnizori) de către Tinmar Energy SA, Elsaco Energy SRL şi E.ON Energie România SA. Acordul cadru a fost încheiat pentru o perioadă de 4 ani, cu 4 contracte subsecvente acestuia, fiecare pentru perioade egale de timp, de câte 12 luni calendaristice, urmând ca atribuirea contractelor subsecvente se fie efectuată în cascadă.

Având în vedere faptul că Tinmar Energy s-a clasat pe primul loc urmare evaluării ofertelor primite, Poşta a încheiat cu acest furnizor primul contract subsecvent de furnizare a energiei electrice, pentru perioada 15 august 2016 – 14 august 2017, orele 24:00, contract care a fost derulat integral.

„Ca urmare a demersurilor repetate iniţiate de Poşta Română cu fiecare dintre cei trei Promitenţi furnizori de a încheia cel de al doilea contract subsecvent de furnizare a energiei electrice, începând cu data de 15.08.2017 fiecare dintre aceştia au transmis în mod oficial că nu doresc semnarea acestui contract, motivând acest fapt prin imposibilitatea susţinerii tarifelor ofertate conform Acordului cadru încheiat în 2016, datorită modificărilor survenite la nivelul pieţei de energie electrică”, arată comunicatul.

În acest context, Poşta Română a informat Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) despre imposibiltatea încheierii unui contract cu niciunul din cei trei furnizori concurenţiali, solicitând dispunerea de catre autoritate a preluării de catre F.U.I. (furnizorii de ultima instanta) a celor 1719 puncte de consum ale companiei, începând cu data de 15 august 2017, orele 00:00.

Subunităţile poştale au fost preluate de către furnizorii de ultimă instanţă urmând ca, în conformitate cu prevederile "Regulamentului de preluare de către furniizorii de ultimă instanţă a locurilor de consum ale clienţilor finali care nu au asigurată furnizarea energiei din nici o altă sursă, aprobat prin Ordinul ANRE NR. 12/2017", CNPR să încheie contracte de furnizare cu FUI până la încheierea unui contract de furnizare energie electrică cu un furnizor concurenţial.

„În acest moment, Poşta Română analizează toate posibilităţile de a rezolva cât mai rapid acestă situaţie şi îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă cei trei promitenţi furnizori pentru nerespectarea prevederilor Acordului-cadru de furnizare a energiei electrice, în vederea recuperării eventualelor prejudicii financiare”, anunţă compania.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici