Poşta Română va intra pe piaţa brokerajului în asigurări în perioada următoare

Poşta Broker de Asigurare va solicita, în perioada următoare, obţinerea autorizaţiei de desfăşurare a activităţii de intermediere pe piaţa asigurărilor, după ce, miercuri, a fost adoptat bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii, una din cerinţele solicitate în documentaţie de către ASF.

125 afișări
Imaginea articolului Poşta Română va intra pe piaţa brokerajului în asigurări în perioada următoare

Poşta Română va intra pe piaţa brokerajului în asigurări în perioada următoare (Imagine: Publiemdia/Silviu Matei)

"Prin adoptarea şi publicarea în Monitorul Oficial a bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii Poşta Broker de Asigurare, a fost îndeplinită ultima cerinţă solicitată în documentaţia de obţinere a autorizaţiei de funcţionare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. În perioada imediat următoare, societatea va depune documentaţia la ASF şi activitatea de intermediere va începe imediat", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poştei Române, Dan Dumitrescu.

Poşta Broker de Asigurare este controlat integral de Compania Naţională Poşta Română.

Conform bugetului, veniturile totale ale brokerului au fost estimate pentru acest an la 618.900 lei, iar cheltuielile totale vor atinge 617.100 lei.

De asemenea, cheltuielile cu salariile pentru cei 3 salariaţi ai Poşta Broker de Asigurare au fost previzionate la 160.100 de lei.

"Aceste cifre reflectă activitatea pentru cele aproximativ şase luni de funcţionare din acest an", a mai spus Dumitrescu.

La finele anului 2013, directorul general al Poştei Române, Ion Smeeianu, a anunţat că intrarea companiei pe piaţa brokerajului în asigurări va avea loc în primele luni ale acestui an.

Poşta Româna a anunţat încă din iunie 2011 că va înfiinţa o bancă şi un broker de asigurări, scopul fiind utilizarea mai bună a reţelei de unităţi poştale şi suplimentarea veniturilor operatorului, pe fondul contractării pieţei de profil.

Anul trecut, potrivit datelor ASF, brokerii au intermediat 46,84% din primele subscrise în 2013, în creştere cu 3,2% puncte procentuale faţă de anul 2012.

Astfel, valoarea primelor intermediate de brokeri pe cele două categorii de asigurări a fost de 3,88 miliarde de lei, în urcare cu 7,77% faţă de anul 2012.

De asemenea, veniturile din activitatea de brokeraj s-au majorat cu 6,52% faţă de anul 2012, la 773,03 milioane de lei.

Pe piaţa brokerajului în asigurări sunt autorizate peste 500 de societăţi.

Anul trecut, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a crescut cu 0,4%, la 8,29 miliarde de lei.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei în 2012, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.687 de unităţi şi 27.305 de angajaţi.

Acţionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici