Poşta Română vrea să înfiinţeze o sucursală în Polonia şi o fundaţie pentru atragerea de fonduri UE

Acţionarii Companiei Naţionale Poşta Românã (CNPR) vor discuta, săptămână viitoare, înfiinţarea unei sucursale în capitala Poloniei, a unei fundaţii şi transformarea în departament a sucursalei Fabrica de Timbre.

344 afişări
Imaginea articolului Poşta Română vrea să înfiinţeze o sucursală în Polonia şi o fundaţie pentru atragerea de fonduri UE

Poşta Română vrea să înfiinţeze o sucursală în Polonia şi o fundaţie pentru atragerea de fonduri UE (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Aprobarea desfiinţării sucursalei Fabrica de Timbre prin transformarea Sucursalei Fabricii de Timbre în departament (...). Aprobarea înfiinţării Fundaţiei Poşta Română, a documentelor de înfiinţare (act constitutiv şi statut), precum şi împuternicirea CN Poşta Română de a îndeplini formalităţile de înregistrare a fundaţiei. Aprobarea înfiinţării în Polonia a Sucursalei Companiei Naţionale Poşta Română, care va funcţiona cu denumirea «Compania Naţională Poşta Română Sucursala din Polonia», cu sediul în Varşovia (aleea Wojska Polskiego 9, 01-524 Varşovia)", se arară în convocatorul şedinţei extraordinare a acţionarilor operatorului poştal.

Poşta Română este controlată de Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii CNPR au declarat că transformarea sucursalei Fabrica de Timbre în departament şi înfiinţarea sucursalei din Polonia sunt în stadiul de analiză şi au la bază obiective economice.

"Aflate încă în stadiul de propuneri, ele vor fi supuse unor studii suplimentare privind impactul economic şi juridic. Cât priveşte înfiinţarea fundaţiei, aceasta are ca scop dezvoltarea exponenţială a capacităţii CNPR de atragere de fonduri europene pentru dezvoltare. Având în vedere faptul că CNPR nu este eligibilă pentru cea mai mare parte a programelor europene de finanţare, în România, ca urmare a dimensiunii companiei şi a formei de organizare, intenţionăm crearea unui vehicul sub forma unei fundaţii, care să asigure accesarea de fonduri europene dedicate exclusiv dezvoltării companiei şi programelor sale de finanţare tehnologică şi dezvoltare a resurselor umane. Atragerea surselor alternative de finanţare este esenţială pentru o companie cu o mare nevoie de investiţii", a arătat compania, în răspunsul transmis MEDIAFAX.

La începutul lunii februarie, MSI a acceptat oferta neangajantă depusă de operatorul belgian de servicii poştale bpost pentru achiziţionarea pachetului de 51% din acţiunile deţinute la CNPR.

Admiterea bpost în etapa de due diligence presupune, în principal, acces la camera de date, întâlniri operaţionale cu managementul companiei şi negocierea contractului de privatizare. La finalul acestei etape, bpost va putea depune o ofertă finală fermă pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la Poşta Română.

Oferta bpost a fost depusă în septembrie 2014.

Cu aproximativ 27.000 de salariaţi, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de peste 5.600 de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici