Poţi rezilia gratuit unele abonamente de telefonie!

Utilizatorii care au încheiat abonamente cu operatorii de comunicaţii, dar nu au beneficiat de promoţii (cum ar fi telefoane mobile la preţ mai mic sau instalare gratuită a unor echipamente) vor putea solicita rezilierea contractelor fără a plăti o taxă, potrivit unei legi adoptate de Senat şi Camera Deputaţilor şi care va intra în vigoare după ce va fi promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial.

71 afișări
Imaginea articolului Poţi rezilia gratuit unele abonamente de telefonie!

Poţi rezilia gratuit unele abonamente de telefonie! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Legea, iniţiată de senatorul PD-L Iulian Urban, modifică Legea 296/2004 (Codul consumului) şi Legea 193/2000 (privind clauzele abuzive din contracte) şi nu îi vizează în mod explicit pe operatorii telecom, ci pe toţi comercianţii şi furnizorii de servicii.

Potrivit actului normativ, "dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauză contractuală sau înţelegere între părţi", iar clauzele care "restrâng sau anulează dreptul consumatorului de a denunţa sau de a rezilia unilateral contractul" devin abuzive.

Citeşte mai multe despre rezilierea gratuită a abonamentelor telecom pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici