Prada vrea să-şi vândă o participaţie către Richemont

Bancherii Prada au contactat compania elveţiană de bunuri de lux Compagnie Financiere Richemont, în vederea vânzării unei participaţii la casa de modă care este evaluată la 2,7 miliarde de euro, dar reacţia a fost rezervată întrucât suma este considerată prea ridicată.

20 afișări
Imaginea articolului Prada vrea să-şi vândă o participaţie către Richemont

Prada vrea să-şi vândă o participaţie către Richemont

Băncile, între care se află Intesa Sanpaolo şi UniCredit, recomandă ca un investitor din sectorul de profil să preia o participaţie de până la 30% la Prada, a relatat presa italiană.

În ultimele câteva săptămâni, băncile au contactat Richemont, care deţine branduri precum Cartier şi Montblanc, în legătură cu o posibilă vânzare a unei participaţii, dar au primit o reacţie rece, întrucât consideră că evaluară făcută Prada este prea mare.

Suma de 2,7 miliarde de euro include şi datoriile casei de modă.

Reprezentanţii Prada nu au fost disponibli pentru comentarii..

Compania Prada şi principalul său proprietar, Prada Holding, datorează băncilor 1,2 miliarde de euro.

Băncile ar prefera listarea Prada la bursă, dar soluţia a fost amânată din cauza condişiilor dificile din piaţă.

Surse citate de Bloomberg au declarat pe de altă parte că Prada a fost contactată de familia Bonomi şi fondul de investiţii TPG, pentru preluarea, împreună, a unei participaţii la producătorul de bunuri de lux.

Astfel, fondul Investindustrial, deţinut de familia Bonomi, şi TPG s-ar fi oferit să preia o participaţie de 25% la un preţ care ar evalua Prada la două miliarde de euro.

Un purtător de cuvânt al Prada a dezminţit că Prada ar discuta cu Investindustrial sau TPG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici