Predoiu propune Guvernului schimbarea sistemului de înregistrare a firmelor la ONRC

Ministrul Cătălin Predoiu propune Guvernului schimbarea sistemului de înregistrare a societăţilor comerţului la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în sensul de a nu mai fi implicaţi judecători, întrucât la această instituţie sunt blocate 17.200 de dosare din cauza protestului magistraţilor.

26 afișări
Imaginea articolului Predoiu propune Guvernului schimbarea sistemului de înregistrare a firmelor la ONRC

Predoiu propune Guvernului schimbarea sistemului de înregistrare a firmelor la ONRC (Imagine:Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

"În urma deciziei magistraţilor de a continua întreruperea nelegală şi nestatutară a activităţilor instanţei şi având în vedere consecinţelor deosebit de grave pe care acest fapt îl are asupra cetăţenilor, dar şi asupra economiei, Ministerul Justiţiei va propune Guvernului o soluţie de deblocare urgentă a Registrului Comerţului", a afirmat, luni, Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că miercuri va înainta propunerea Guvernului, în sensul de stabilire a unui nou sistem de înregistrare a societăţilor comerciale şi a actelor de comerţ înregistrate, care să nu implice justiţia ca serviciu public.

Ministrul a subliniat că aceasta este prima măsură dintr-o suită pe care le evaluează Ministerul pentru atenuarea efectelor economice sever ale protestului magistraţilor.

Potrivit lui Predoiu, milioane de cauze sunt afectate, peste 17.200 de dosare sunt blocate la Registrul Comerţului, dintre care o treime in Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici