Prefab Bucureşti va acorda dividende de 4,47 milioane lei, 94% din profitul realizat anul trecut

Prefab Bucureşti a decis acordarea unui dividend brut de 0,0923 lei pe acţiune, valoarea totală a sumei distribuite fiind de 4,47 milioane lei, 94% din profitul net realizat anul trecut, a anunţat, marţi, producătorul de materiale de construcţii.

12 afișări

Prefab Bucureşti a acordat ultima dată dividende în 2002, în valoare brută de 0,2796 lei pe titlu.

Acţionarii companiei au aprobat, în Adunarea Generală Ordinară din 26 martie, repartizarea profitului net realizat anul trecut, în valoare de 4,78 milioane lei, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, 1,3 milioane lei vor constitui rezerve pentru finanţarea producţiei, 303.000 lei rezerve legate şi 4,47 milioane lei vor fi distribuiţi ca dividende.

Plata dividendelor se va face până pe 26 octombrie, iar cheltuielile de distribuire vor fi suportate de acţionari.

Firma a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 129,12 milioane lei, în creştere cu o treime faţă de nivelul consemnat în 2007, de 97,15 milioane de lei. Profitul net producătorului s-a redus cu 37,6% faţă de câştigul din anul anterior, de 7,67 milioane de lei.

Prefab comercializează produse de balastieră, BCA, grinzi şi tuburi de presiune folosite la canalizări şi la alimentări cu apă.

Compania are un capital social de 24,26 milioane de lei, controlat în proporţie de 80% de Romerica Internaţional din Bucureşti, în timp ce SIF Muntenia deţine aproape 13% din titluri.

Prefab este listată pe piaţa Rasdaq, dar în prezent este oprită de la tranzacţionare.

Cel mai recent transfer cu acţiunile firmei a avut loc la 24 martie, la un preţ de 1,25 lei/titlu, în creştere cu 4,17% faţă de referinţă. La această cotaţie, compania avea o capitalizare de 60,6 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici