Preluarea Jaguar şi Land Rover de către Tata Motors, aprobată de CE

Comisia Europeană (CE) a aprobat, vineri, preluarea brandurilor britanice Jaguar şi Land Rover, deţinute de grupul american Ford, de către compania indiană Tata Motors, pentru 2,3 miliarde de dolari.

72 afișări
Imaginea articolului Preluarea Jaguar şi Land Rover de către Tata Motors, aprobată de CE

Preluarea Jaguar şi Land Rover de către Tata Motors, aprobată de CE (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia Comisiei a fost luată în cadrul unei proceduri simplificate, întrucât nu au existat reclamaţii din partea unor companii concurente referitoare la tranzacţie.

Comisia pentru Comerţ a Statelor Unite şi-a dat la rândul de asemenea acordul pentru finalizarea tranzacţiei.

Constructorul indian a a semnat la sfârşitul lunii martie acordul de preluare a mărcilor de lux Jaguar şi Land Rover, de la Ford Motors.

Negocierile dintre cele două companii au început în ianuarie, când grupul american a anunţat că Tata este ofertantul preferat pentru preluarea celor două branduri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici