Presa internaţională: Construcţia lui Somnio, cel mai mare iaht din lume, începe la Tulcea

  • Până acum, recordul de lungime pentru un iaht îi aparţinea lui Azzam, iahtul de 180 de metri deţinut de familia regală din Abu Dhabi.
  • Ambarcaţiunea va avea 39 de apartamente şi un beach club, dar şi o pivniţă cu 10.000 de sticle cu vin.
  • Super-iahtul urmează să fie lansat la apă în 2024.
2586 afișări
Imaginea articolului Presa internaţională: Construcţia lui Somnio, cel mai mare iaht din lume, începe la Tulcea

Macheta iahtului Somnio

Recordurile sunt făcute pentru a fi doborâte, spune o vorbă tocită din sport. Dar care este valabilă şi pentru lumea ambarcaţiunilor cu motor.

Până acum, recordul de lungime pentru un iaht îi aparţinea lui Azzam, iahtul de 180 de metri deţinut de familia regală din Abu Dhabi.

Recordul urmează să fie bătut de Somnio, care va măsura 222 de metri lungime. Este un iaht atât de mare încât a fost creat un nou segment, „yacht liner”, care depăşeşte conceptul de super-iaht. Linia oceanică va fi construită la şantierul naval Vard Søviknes din Ålesund, Norvegia.

Conform Gazzetta, prima etapă de amenajare va fi construită în centrul Vard din Tulcea, România.

Iahtul va avea un cost final de aproximativ 600 de milioane de dolari, la un tonaj total de peste 30.000 de tone.

Arhitecţii suedezi de la Winch Design l-au proiectat împreună cu Tillberg Design, în timp ambarcaţiunea va fi construită de Vard, un şantier naval norvegian care face parte din grupul italian Fincantieri.

Dincolo de dimensiunile impresionante, unicitatea Somnio este reprezentată de viziunea unui „condominiu plutitor”, deoarece va găzdui 39 de apartamente întregi, distribuite pe şase etaje.

Lansarea iahtului este programată pentru 2024.

Proiectul Somnio este condus de Carl Le Souef, un american care a fondat Private Formula International, o companie de produse cosmetice şi care conduce acum Somnio Global, un grup de tehnologie durabilă.

Acesta va oferi cumpărătorilor „intimitatea unui iaht privat împreună cu capacitatea de a face reţea într-o comunitate vibrantă de oameni care împărtăşesc aceeaşi gândire”, au declarat investitorii anunţând proiectul de o jumătate de miliard de euro.

În interiorul apartamentelor de lux, care pot fi personalizate, există cel puţin o bibliotecă, o sală de sport, balcon şi o sală de mese. O notă aparte o oferă pivniţa care poate găzdui până la 10.000 de sticle cu vin, care vor fi degustate la bord, într-o cameră specială.

Proiectul vorbeşte, de asemenea, despre baruri, restaurante şi un club pe plajă cu o piscină pentru sporturi nautice. Va exista şi un centru medical de nivel înalt.

„Va fi singurul iaht rezidenţial din lume”, a explicat Erik Bredhe, căpitanul navei. Traseul super-iahtului va atinge unele dintre cele mai exclusiviste porturi din lume, „pentru un itinerariu nesfârşit care se va adapta la luxul acestui iaht”, a subliniat Bredhe.

Somnio va ţine cont, de asemenea, şi de lumea apelor. De fapt, va ajuta oamenii de ştiinţă şi experţii din sectorul maritim în cercetarea oceanelor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici