Preşedinte Google primeşte un bonus consistent pentru anul trecut. Ce sumă va încasa Eric Schmidt

Preşedintele Google, Eric Schmidt, a primit un bonus considerabil pentru anul trecut, în timp cofondatorii grupului american, Larry Page şi Sergey Brin, nu au fost incluşi, ca de obicei, pe lista recompenselor financiare.

224 afișări
Imaginea articolului Preşedinte Google primeşte un bonus consistent pentru anul trecut. Ce sumă va încasa Eric Schmidt

Eric Schmidt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Schmidt a primit 6 miloane de dolari, iar alţi trei directori ai Google primesc în jur de 3 milioane de dolari fiecare. Astfel, directorul departamentului juridic al grupului, David Drummond, va încasa 3,3 milioane de dolari, iar directorul financiar, Patrick Pichette, şi directorul diviziei de business, Nikesh Arora, câte 2,8 milioane de dolari, potrivit CNN.

Board-ul Google a aprobat plăţile săptămâna trecută, iar sumele urmează să fie plătite vineri.

De asemenea, Google a acceptat, marţi, să plătească 7 milioane de dolari unui grup de 37 de state americane pentru a încheia amiabil acuzaţii că maşinile sale Street View au încălcat dreptul la viaţă privată al unor persoane din aceste state.

Acordul vine la aproape trei ani după ce Google a admis că maşinile Street View au colectat informaţii precum parole şi emailuri din reţele Wi-Fi necriptate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici