Preşedintele AOAR: Nu m-aş teme de variaţii ale cursului de la 4,09 la 4,2 lei/euro

Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, a declarat, marţi, că mediul de afaceri a început să creadă într-o bandă de variaţie a cursului de schimb între 4,1 şi 4,3 lei/euro, menţionând că nu s-ar teme de fluctuaţii de la 4,09 la 4,2 lei/euro.

20 afișări
Imaginea articolului Preşedintele AOAR: Nu m-aş teme de variaţii ale cursului de la 4,09 la 4,2 lei/euro

Preşedintele AOAR: Nu m-aş teme de variaţii ale cursului de la 4,09 la 4,2 lei/euro (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

"În ultimul an nu au existat evoluţii şi volatilităţi extreme în cursul leu/euro. Banda de 4,1-4,3 lei/euro reprezintă un interval în care mediul de afaceri a început să creadă. (...) Nu m-aş teme de variaţii de la 4,09 la 4,2 lei/euro. Important este să ne menţinem în această bandă", a spus Pogonaru, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că predictibilitatea este foarte importantă pentru mediul de afaceri.

În privinţa economiei româneşti, Pogonaru a precizat că previziunile de creştere economică se bazează încă pe condiţiile meteo, ceea ce înseamnă că mai este mult de lucru pentru a deveni o ţară modernă.

"Esenţial pentru România este că economia este meteo dependentă, ceea ce este puţin ridicol. Când prevedem creşterea economică a României ne uităm la cer să vedem dacă va fi un an agricol bun, ceea ce ar putea adăuga un punct procentual la avansul PIB. Acest lucru arată că mai avem mult de lucru pentru a deveni o ţară modernă", a spus Pogonaru.

Pe de altă parte, secretarul general al AOAR, Cristian Pârvan, a precizat că, din păcate, economia românească nu poate susţine un curs de 3,1-3,2 sau 3,6 lei/euro şi că devalorizarea leului nu reprezintă decât incapacitatea României de a produce.

"Nu putem avea o monedă puternică, cu o producţie slabă", a spus Pârvan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici