Preşedintele ASF vorbeşte pe 9 iulie la conferinţa "Piaţa asigurărilor în Transilvania", de la Cluj

Ziarul Financiar şi Omniasig organizează joi, 9 iulie, conferinţa "Piaţa asigurărilor în Transilvania. Cum pot contribui asigurările la dezvoltarea afacerilor locale?", la Hotel Opera Plaza Cluj, Sala Cristal, cu începere de la ora 09.00, invitat special fiind preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

190 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ASF vorbeşte pe 9 iulie la conferinţa "Piaţa asigurărilor în Transilvania", de la Cluj

Misu Negritoiu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Alături de Mişu Negriţoiu, la dezbaterile din cadrul conferinţei vor participa şi Mihai Tecău - CEO OMNIASIG Vienna Insurance Group; Ioan Tecar - Proprietar MG-Tec; Costi Stratnic - Chief Sales Officer OMNIASIG Vienna Insurance Group; Răzvan Gârbacea - Regional Corporate Director BRD; Aurelia Cristea - Deputat PSD Cluj, Membru al Comisiei de Buget-Finanţe; Bogdan Tudor - Chief Underwriting Officer OMNIASIG Vienna Insurance Group; Constantin Adam - Director General ASICONS Broker; Alexandra Smedoiu - CFA Senior Manager PwC Romania; Sanda Codreanu - Director Adjunct Terapia; Erik Barna - CEO & Founder, Life Is Hard si Cristina Ciumaş - Director al Departamentului de Finanţe, FSEGA, UBB Cluj.

Regiunea Transilvania contribuie anual cu aproximativ 15% din primele totale subscrise de companiile locale de asigurări, însă potenţialul pieţei din regiune este mult mai mare. Economia Transilvaniei arată mult mai bine decat restul ţării, fiind caracterizată de cea mai mică rată a şomajului după regiunea Bucureşti-Ilfov şi salarii medii mai mari ca în alte judeţe. Cu toate acestea, asiguratorii nu au reuşit să ia mai mult business de aici şi să salte şi mai mult afacerile din regiune. La nivel naţional, gradul de cuprindere în asigurare este de 1,3%. Aceste calcule simple arată că există loc de creştere pentru asiguratori în regiune atât în zona de retail, cât şi pe segmentul destinat companiilor.

“Asigurările sunt pentru orice afacere, pentru orice economie, un semn de civilizaţie. De aceea, o abordare despre cum pot contribui asigurările la dezvoltarea afacerilor, este cu atât mai potrivită la Cluj, al doilea pol al businessului românesc. Îi aşteptăm pe reprezentanţii mediului financiar-bancar şi de asigurări din Transilvania, pe antreprenori şi reprezentanţi ai companiilor din regiune la o dezbatere despre cum pot contribui asigurările la dezvoltarea mediului de business din Transilvania", a declareat Sorin Pîslaru, redactor şef al Ziarului Financiar

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi abordate şi alte teme de interes precum: statistici, tendinţe şi perspective privind piaţa asigurărilor din Transilvania, soluţii pentru creşterea businessului de asigurări facultative, aşteptările clienţilor referitoare la caracteristicile poliţelor şi a tarifelor, impactul brokerilor asupra relaţiei asigurat-asigurator, diferenţa de abordare a asigurării între antreprenori locali şi multinaţionale sau rolul asigurărilor non-auto pentru dezvoltarea business-ului.

Detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul Ziarului Financiar la secţiunea conferinţe: www.zf.ro/conferinte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici