Preşedintele BCR, Nicolae Dănilă, a demisionat

Preşedintele executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), Nicolae Dănilă, a demisionat şi va fi înlocuit de vicepreşedintele executiv al băncii Manfred Wimmer, au declarat pentru MEDIAFAX surse din bancă.

16 afișări
Imaginea articolului Preşedintele BCR, Nicolae Dănilă, a demisionat

Preşedintele BCR, Nicolae Dănilă, a demisionat

BCR a confirmat informaţia, prin intermediul unui comunicat de presă, înlocuirea de la vârful conducerii băncii, Manfred Wimmer urmând să asigure interimatul pe această funcţie, începând cu data de 1 decembrie.

"Consider că, împreună cu întreaga echipă BCR, am obţinut până acum un succes deosebit. Astăzi doresc să-i informez pe clienţii şi pe partenerii noştri, pe colegii mei precum şi piaţa per ansamblu că, în baza întelegerii reciproce cu acţionarul majoritar, voi părăsi banca începând cu 1 decembrie 2007. Sunt convins că succesorul meu va continua povestea de succes a BCR şi le urez, pe aceasta cale, dânsului şi băncii, toate cele bune", a declarat Nicolae Dănilă în comunicatul băncii.

Dănilă a fost numit preşedinte al Băncii Comerciale Române în anul 2000, odată cu fuziunea dintre BCR şi Bancorex, şi a păstrat această poziţie după privatizarea băncii din 2005. Anterior, Dănilă a fost preşedinte al Bancorex.

"Am dori să îi mulţumim lui Nicolae Dănilă pentru contribuţia crucială pe care a adus-o la rezultatele financiare solide ale Băncii Comerciale Române. El a fost cel care ne-a oferit stabilitatea necesară, experienţa extinsă precum şi angajamentul său personal pentru succesul programului de integrare a Băncii Comerciale Române în cadrul Erste Group. Înţelegem şi respectăm această decizie, al cărei moment l-am agreat împreună. Domnul Danilă ne părăseşte cu cele mai bune urări de viitor din partea noastră", a comentat Andreas Treichl, preşedinte executiv al Erste Group, acţionarul majoritar al BCR.

Manfred Wimmer a condus echipa responsabilă de achiziţia Băncii Comerciale Române de către Erste Group. În prezent acesta este vicepreşedinte şi membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil cu integrarea în cadrul Erste Group.

"Manfred Wimmer este soluţia ideală pentru aceasta poziţie. Dumnealui cunoaşte foarte bine atât grupul Erste, cât şi operaţiunile noastre din România şi este perfect pregatit pentru a genera efecte maxime din sinergiile de grup şi avantajele competitive ale BCR pentru a duce banca la nivelul următor", a comentat Andreas Treichl asupra alegerii noului CEO.

Manfred Wimmer va ocupa temporar poziţia de CEO. Priorităţile sale vor fi finalizarea Programului de Integrare şi Dezvoltare, îmbunătăţirea sistemului de management şi a modelelor de performanţă în BCR, precum şi întărirea poziţiei de lider de piaţă a băncii.

După finalizarea procesului de integrare, va fi numit un nou preşedinte, care va putea dedica întreaga sa atenţie clienţilor băncii şi dezvoltării poziţiei de piaţă a BCR, se mai spune în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici