Preşedintele Ciprului se va întâlni cu preşedintele UE şi cu şefii FMI şi BCE, înaintea Eurogroup

Preşedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, va participa duminică la o "reuniune de rang înalt" la Bruxelles, organizată de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cu scopul de a "facilita o soluţie pentru Cipru", a afirmat un purtător de cuvânt al lui Rompuy.

219 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ciprului se va întâlni cu preşedintele UE şi cu şefii FMI şi BCE, înaintea Eurogroup

Nicos Anastasiades (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt nu a dat detalii despre persoanele care vor participa la reuniunea organizată de Rompuy şi nici despre ora la care aceasta va avea loc. Potrivit unor surse europene, întâlnirea ar urma să aibă loc la 12:30 GMT (14:30 ora României), urmând să fie prezent şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Anastasiades se va întâlni, separat, şi cu directorul FMI, Christine Lagarde, şi cu preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi.

Discuţiile cu oficialii UE, FMI şi BCE vor avea loc înainte de reuniunea miniştrilor de Finanţe din zona euro, programată pentru duminică la 17:00 GMT (19:00 ora României).

Lagarde şi Draghi vor fi, de asemenea, prezenţi la reuniunea Eurogroup.

Anastasiades a plecat duminică dimineaţa la Bruxelles, după discuţii lungi pe parcursul nopţii la Nicosia cu reprezentanţi ai UE, BCE şi FMI.

Negocierile dintre politicienii ciprioţi şi reprezentanţii UE, FMI şi BCE au continuat duminică, după ce nu au reuşit să ajungă sâmbătă la un acord asupra unui pachet de măsuri care să deblocheze împrumuturi de 10 miliarde de euro de la statele din uniunea monetară către Cipru.

Criza din Cipru s-a agravat după ce parlamentul de la Nicosia a respins marţi instituirea unei taxe pe depozitele din băncile locale, condiţie impusă de zona euro pentru eliberarea împrumuturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici