Preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR Marfă a demisionat, la două luni de la preluarea funcţiei

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al CFR Marfă, Mustafa Aysun, a demisionat, la mai puţin de două luni de la preluarea funcţiei, au declarat pentru MEDIAFAX surse din companie, fără să ofere detalii.

671 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR Marfă a demisionat, la două luni de la preluarea funcţiei

Preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR Marfă a demisionat (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Economist şi fost bancher, Aysun a fost numit şef al Consilului de Administraţie al CFR Marfă în luna februarie, când ministrul Transpoturilor Relu Fenechiu a anunţat noua conducere a companiei, care urmează să fie privatizată.

Fenechiu spunea atunci că noua conducere a CFR Marfă - CA şi directori - nu va avea atribuţii directe în privatizare, dar ar trebui "să mai repare ceea ce se mai poate repara" în activitatea companiei.

Ministrul a arătat că nu îi cunoaşte personal pe cei care fac parte din noua conducere a CFR Marfă, aceştia fiind selectaţi după CV, menţionând că managerii vor avea o activitate grea, complexă şi foarte multă muncă.

Licitaţia pentru pachetul de 51% din acţiunile CFR Marfă va porni de la un preţ de 180 milioane de euro, iar câştigătorul va fi stabilit la jumătatea lunii iunie.

Luni, Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de Consiliul de Administraţie al CFR SA, ceea ce a dus la încetarea mandatului administratorilor. În urma respingerii planului, Lucian Isar a pierdut poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei care administrează infrastructura feroviară, iar Dimitris Sophocleous a demisionat din funcţia de director general.

Fosta conducere a CFR SA a transmis un comunicat agenţiei MEDIAFAX în care a acuzat factorul politic că este "disperat" să nu piardă controlul unei companii de stat şi a finanţărilor europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici